Berlingske Business
LIVE:  God weekend

Se økonomien hos 31 køkkenproducenter

Branchen for salg og produktion af køkkener har i længere tid haft det svært, og selv de helt store spillere har måtte omstrukturere for at holde skruen oven vande. Branchen er domineret af det svenskejede selskab Nobia, der producerer Uno Form, Invita og HTH. Således har dette selskab en markedsandel på 47 pct. målt på aktiver. Markedet karakteriseres i øvrigt ved at de fem største koncerner samlet har en markedsandel på 83 pct.

Sammenligner man branchen med Berlingskes egen GULD1000, som repræsenterer de 1000 største virksomheder i Danmark målt på omsætning og med en gennemsnitlig soliditet på 40 pct., er den gennemsnitlige soliditetsgrad ca. kun halvt så stor for branchen. Branchens soliditetsgrad har gennemsnitlig været 18,8 pct. hvilket betyder at virksomhederne kun er i stand til at finansiere omkring en femtedel af deres aktiver selv. Den store grad af ekstern finansiering gør branchen følsom overfor udviklingen i renteniveauet, da det afgør størrelsen af deres ydelse. Nedgangen i soliditetsgraden på omkring to pct. for analyseperioden kan ses som en indikator på, at branchens økonomiske helbred ikke er optimal.

Berlingske Research har gennemgået de seneste tre årsregnskaber fra de 31 af de største danske køkkenproducenter. Køb adgang nederst på siden og læs hele analysen. Se hvordan det går branchen som helhed og få detaljerede oplysninger om den enkelte virksomhed.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen