Berlingske Business

Negativ udvikling i detailhandel med specialvarer

Lavpris, lavpris, lavpris – det er, hvad der dominerer, også når det gælder handel med specialvarer eller ”udvalgsvarer”. Danske Harald Nyborg ligger side om side med norske Elgiganten målt på omsætning, og begge tjener gode penge på et koncept, der vel kan beskrives som en slags specialvarernes Netto-model med lavt serviceniveau, hurtig omsætning, lave priser og alligevel god kvalitet. Til gengæld kæmper den ligeledes norskejede Expert-kæde fortsat med faldende omsætning og svigtende indtjening. Det er dog endnu ikke gået så galt som hos den svenske søsterkæde, der gik konkurs i sidste måned.

Et kig på de seneste to årsregnskaber hos de 20 selskaber viser, at branchen har oplevet vækst i både omsætning og driftsresultat, men gik samlet tilbage med 100 millioner i resultatet efter skat sammenlignet med året før. Omsætningen steg med blot fire procent, hvilket er markant under det samlede Guld1000, hvor væksten ligger på ni procent. Afkastningsgraden ligger med sine seks procent kun marginalt under det samlede Guld1000.

De 20 selskaber havde i 2011 12.919 ansatte. Det er 151 mere end året før. En udvikling båret af Zebra (der står bag Tiger butikkerne) og Elgiganten. Trækkes de ud havde de resterende virksomheder et samlet fald i antallet af ansatte på 175.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 20 største detailhandlere af specialvarer. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Elgiganten, Harald Nyborg, MHolding 3 (Matas), Expert Danmark, Magasin, MMP Invest (F Group), Synsam Nordic, Synoptik, L'Easy, Imerco, F. Salling, Gebr. Heinemann Retail, Indeks Retail, Zebra, C.R. Holding, Inspiration, El-Salg, Babysam Holding, Humac og Peter Justesen Company.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplsyninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen