Del : SMS

Negativ udvikling i detailhandel med specialvarer

Fjernsynsapperater i Elgiganten.... Foto:

Omsætningen stiger, men resultatet falder i en branche, hvor lavpris dominerer. Få overblikket over økonomien blandt de 15 største virksomheder indenfor detailhandel med specialvarer.

Lavpris, lavpris, lavpris – det er, hvad der dominerer, også når det gælder handel med specialvarer eller ”udvalgsvarer”. Danske Harald Nyborg ligger side om side med norske Elgiganten målt på omsætning, og begge tjener gode penge på et koncept, der vel kan beskrives som en slags specialvarernes Netto-model med lavt serviceniveau, hurtig omsætning, lave priser og alligevel god kvalitet. Til gengæld kæmper den ligeledes norskejede Expert-kæde fortsat med faldende omsætning og svigtende indtjening. Det er dog endnu ikke gået så galt som hos den svenske søsterkæde, der gik konkurs i sidste måned.

Et kig på de seneste to årsregnskaber hos de 20 selskaber viser, at branchen har oplevet vækst i både omsætning og driftsresultat, men gik samlet tilbage med 100 millioner i resultatet efter skat sammenlignet med året før. Omsætningen steg med blot fire procent, hvilket er markant under det samlede Guld1000, hvor væksten ligger på ni procent. Afkastningsgraden ligger med sine seks procent kun marginalt under det samlede Guld1000.

De 20 selskaber havde i 2011 12.919 ansatte. Det er 151 mere end året før. En udvikling båret af Zebra (der står bag Tiger butikkerne) og Elgiganten. Trækkes de ud havde de resterende virksomheder et samlet fald i antallet af ansatte på 175.

Køb adgang til nøgletalsrapporten med detaljerede nøgletalsberegninger og opdaterede kontaktoplysninger, herunder adresse, mail og telefon, på landets 20 største detailhandlere af specialvarer. Rapporten kan købes forneden og leveres i et excelark med alle oplysninger, som downloades fra denne side.

Rapporten bygger på regnskaber (2010 og 2011) fra følgende virksomheder:

Elgiganten, Harald Nyborg, MHolding 3 (Matas), Expert Danmark, Magasin, MMP Invest (F Group), Synsam Nordic, Synoptik, L'Easy, Imerco, F. Salling, Gebr. Heinemann Retail, Indeks Retail, Zebra, C.R. Holding, Inspiration, El-Salg, Babysam Holding, Humac og Peter Justesen Company.

Køb hele Guld1000

Ønsker du i stedet at købe hele Guld1000-analysen med detaljerede oplsyninger på alle landets 1000 største virksomheder til 2998 kroner, så klik her.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere