Berlingske Business
LIVE:  God weekend

Lyspunkter i en presset kurérbranche

Branchen for pakketransport og kurér-service gennemlever i øjeblikket en turbulent periode, hvor den generelle stilstand i markederne giver sværere tider for transportvirksomhederne. 2011 har dog vist mindre lyspunkt i en ellers mørk tid for kurérbranchen. Bruttofortjenesten har fra 2010 til 2011 haft en fremgang på 4,5 procent. Dette underbygges yderligere af hovedsageligt positive driftsresultater i vores brancheudsnit. 34 ud af 40 kurérvirksomheder melder i deres seneste regnskabsrapporteringer om plus i driftsresultatet, mens det i 2010 kun var 29 ud af 40 virksomheder der kunne gøre det samme.

Brancheudsnittet har som helhed en positiv bundlinje på 360 millioner kroner, hvoraf over halvdelen stammer fra en enkelt virksomheder, mens seks virksomheder havde et negativt årsresultat.

Sammenlignet med Berlingske Business analysen af de 1.000 største virksomheder, Guld1000, udmærker branchen sig med en markant højere afkastningsgrad. Hvor Guld1000 ligger på omkring 7 procent, har branchen for pakketransport og kurér-service en afkastningsgrad på hele 18 procent.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen