Del : SMS
Berlingske Business

Lys forude i branchen for byggemarkeder

Branchen for byggemarkeder og byggecentre har længe været i stilstand. Nybyggeriet i Danmark har ikke været på så lavt et niveau siden anden verdenskrig, og finanskrisens efterskælv sætter stadig sit præg på udviklingen. I analysen vil brancheekspert Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre redegøre for, at der er lys forude.

Omsætningen i branchen har været svingende, hvis der kigges over hele analyseperioden. På et enkelt år er omsætningen steget med 8 pct. for derefter at falde med 2 pct. året efter. Igennem en treårig regnskabsperiode tegnes der ikke nogen entydig sammenhæng mellem udviklingen i selskabernes evne til at øge deres omsætning og deres evne til at generere profit.

Analysen omfatter 36 udvalgte virksomheder, som skal repræsentere et udsnit af branchen for byggemarkeder. Analysen viser, at der er tale om en række dominerende aktører på det danske marked.

Dette får du også med i analysen:

  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad.  
  • Interview med Palle Thomsen, adm. direktør i Brancheforeningen Danske Byggecentre om bl.a. politiske tiltag og forventninger til fremtiden. 

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden. 

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen