Berlingske Business

Lastbilsforhandlere tjener penge igen


Forhandlere af lastbiler i Danmark er kommet godt igennem krisen. For blot to år var der ellers røde tal på bundlinjen hos 16 af de 19 største forhandlere af lastbiler. I 2011 var det blot tre virksomheder, som ikke formåede at skabe overskud. Det viser en analyse lavet af Berlingske research på baggrund af de seneste tre årsregnskaber fra Danmarks 19 største forhandlere af lastbiler.

En gennemgang af branchens regnskaber viser de store ændringer branchen har været igennem. Trods en omsætningsnedgang mellem 08/09 og 09/10 lykkedes det branchen at forbedre bruttofortjeneste med 85 mio. kr., hvilket kan indikere at forhandlerne har formået at presse leverandør- og/eller producentledet på prisen og derigennem opnå en lavere kostpris per lastbil. Yderligere steg driftsresultatet i samme periode med over en halv gang mere end fremgangen i bruttofortjenesten, hvilket klart demonstrerer væsentlige nedskæringer i branchens faste omkostninger. For selskaberne i analysen kan nedskæringerne blandt andet aflæses i antallet af medarbejdere som er faldet med 156 fuldtidsansatte mellem regnskabsåret 08/09 og 09/10.

Køb adgang til hele analysen nedenfor.


Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen