Berlingske Business

Landerapport om Vietnam: Samlet pakke om vækstnationen

Rapporten er lavet i samarbejde med den danske ambassade i Hanoi, og inderholder godt 50 sider med interessant læsning om Vietnam, som giver et introducerende indblik i øjebliks tilstanden i landet. Det er på områderne politik, nationaløkonomi og markedsforhold.

Læs bl.a. Den Danske Ambassades vurdering af den politiske og økonomiske situation i landet samt sammenligning mellem dansk og vietnamesisk lønniveau på baggrund af Mercers løndatabase, som bl.a. viser, at medianlønnen for en produktionsdirektør er cirka 3,4 gange højere i Danmark end i Vietnam.

Den vietnamesiske regering vil i de kommende år have et øget fokus på grønne og bæredygtige løsninger, og her står de danske virksomheder godt i forhold til at tage del i den udvikling, mener den danske ambassadør i Vietnam John Nielsen.

- Den vietnamesiske regering har længe efterspurgt dansk teknologi og knowhow inden for vedvarende energi, vand, energieffektivitet, affaldshåndtering og miljørigtig produktion. Danske kompetencer efterspørges også inden for fødevare- og medicinalvareindustrien, samt undervisningsområdet, siger John Nielsen.

13BUSVietnam-1.jpg


Danske virksomheder skal dog være velforberedte og ruste sig godt inden de indtræder på et udfordrende vietnamesisk marked.

- Hvis virksomhederne vil placere sig rigtigt i forhold til de fremtidige markedsandele, bør det ske snart. Det vietnamesiske marked er ikke altid lige let at gennemskue. Det er præget af bureaukrati, korruption og manglende gennemsigtighed i forvaltningen. Det gør det ofte langsommeligt og besværligt, ikke mindst for nye danske virksomheder, der gerne vil etablere sig, siger ambassadøren i Vietnam.

I rapporten finder du også et presseklip fra Berlingske og Berlingske Business. Det er en samlet pakke af publicerede artikler fra de sidste seks måneder om Vietnam, hvor fokus har været på den politiske eller økonomiske situation i landet, set fra en dansk vinkel.

Indholdsfortegnelse fra rapporten:
 • Introduktion
 • Ambassadøren har ordet
 • Økonomisk situation
 • Markedsmæssige forhold
 • Personaleforhold og udvikling
 • Korruptionsindeks
 • Kulturelle forskelle - Do's and don'ts i Vietnam
 • Politisk situation
 • Fakta om Vietnam
 • Next11 landene
 • Presseklip fra Berlingske og Berlingske Business om Vietnam
Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen