Berlingske Business

Krisen sætter privathospitaler under pres

17 danske privathospitaler havde underskud i 2011. Det er seks mere end året før. Det viser en analyse af de 39 største privathospitaler i Danmark lavet er Berlingske Research, baseret på de seneste tre årsregnskaber (2011,10 og 09) Overordnet set oplevede de 39 privathospitaler tilsammen et negativt årsresultat på 234 millioner kroner i 2011.

De danske privathospitaler, har ligesom resten af den danske økonomi, følt konsekvenserne af den økonomiske krise, hvilket også har ændret billedet på markedet markant. I de seneste to år har der været en stor konsolidering på det danske marked for privathospitaler. Det har resulteret i, at markedet nu er præget af tre store skandinaviske spillere, Aleris, Teres Medical Group og Global Health Partner. Af de mest bemærkelsesværdige af disse konsolideringer er Aleris opkøb af Privathospitalet Hamlet i 2011. De tre ovennævnte koncerner sidder på over en tredjedel af den samlede aktivmasse i denne analyse. Dermed har udviklingen hos disse også stor indflydelse på det samlede billede af branchen, og det samlede resultat er også kraftigt præget af netop Privathospitalet Hamlet, der i 2011 havde et negativt årsresultat på -205 mio.kr., bl.a. forårsaget af tab som følge af ejendomssalg i forbindelse med Aleris' opkøb af hospitalet. Denne enkelte observation er stærkt medvirkende til at branchen som helhed havde et negativt årsresultat i 2011 på -234 mio.kr. Uden Privathospitalet Hamlet ville branchens årsresultat i 2011 have været på ca. -29 mio.kr.

Brancheanalysen af privathospitaler omfatter i alt 39 hospitaler, som samlet udgør størstedelen af det danske privathospitalsmarked. De danske privathospitalers andel af den samlede sygehusaktivitet udgør ifølge CEPOS og Indenrigsog Sundhedsministeriet 2-3 procent i 2011, og de danske privathospitaler rådede samlet over ca. 500 sengepladser i juli 2010 mod til sammenligning 19.086 sengepladser på de offentlige sygehuse i 2007.

Køb adgang til hele analysen nedenfor.
Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen