Del : SMS

Krisen sætter privathospitaler under pres

Center for Rygkirurgi i Hellerup. Operationsstue. Foto:

Negativ vækst rammer de danske privathospitaler og klinikker. Det viser en analyse af 39 privathospitaler, hvor 17 hospitaler havde røde tal på bundlinjen i 2011 og branchen samlet set havde et negativt årsresultat på 234 millioner.

17 danske privathospitaler havde underskud i 2011. Det er seks mere end året før. Det viser en analyse af de 39 største privathospitaler i Danmark lavet er Berlingske Research, baseret på de seneste tre årsregnskaber (2011,10 og 09) Overordnet set oplevede de 39 privathospitaler tilsammen et negativt årsresultat på 234 millioner kroner i 2011.

De danske privathospitaler, har ligesom resten af den danske økonomi, følt konsekvenserne af den økonomiske krise, hvilket også har ændret billedet på markedet markant. I de seneste to år har der været en stor konsolidering på det danske marked for privathospitaler. Det har resulteret i, at markedet nu er præget af tre store skandinaviske spillere, Aleris, Teres Medical Group og Global Health Partner. Af de mest bemærkelsesværdige af disse konsolideringer er Aleris opkøb af Privathospitalet Hamlet i 2011. De tre ovennævnte koncerner sidder på over en tredjedel af den samlede aktivmasse i denne analyse. Dermed har udviklingen hos disse også stor indflydelse på det samlede billede af branchen, og det samlede resultat er også kraftigt præget af netop Privathospitalet Hamlet, der i 2011 havde et negativt årsresultat på -205 mio.kr., bl.a. forårsaget af tab som følge af ejendomssalg i forbindelse med Aleris' opkøb af hospitalet. Denne enkelte observation er stærkt medvirkende til at branchen som helhed havde et negativt årsresultat i 2011 på -234 mio.kr. Uden Privathospitalet Hamlet ville branchens årsresultat i 2011 have været på ca. -29 mio.kr.

Brancheanalysen af privathospitaler omfatter i alt 39 hospitaler, som samlet udgør størstedelen af det danske privathospitalsmarked. De danske privathospitalers andel af den samlede sygehusaktivitet udgør ifølge CEPOS og Indenrigsog Sundhedsministeriet 2-3 procent i 2011, og de danske privathospitaler rådede samlet over ca. 500 sengepladser i juli 2010 mod til sammenligning 19.086 sengepladser på de offentlige sygehuse i 2007.

Køb adgang til hele analysen nedenfor.
11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere