Del : SMS

Kapitalfonde leverer uimponerende resultater

Kapitalfondsejede selskaber har de seneste år leveret et afkast på blot to procent af aktivmassen, viser Berlingskes nye analyse af 38 selskaber.

Det er en almindelig antagelse, at virksomheder, der forvaltes af kapitalfonde, klarer sig bedre end andre virksomheder.

En ny undersøgelse fra Berlingske Research af 40 investeringer i mellemstore virksomheder foretaget af kapitalfonde siden 2004 tegner imidlertid et mere broget billede.

Samlet set har de 40 investeringer i de sidste tre regnskabsår givet et afkast på godt to pct. af aktivmassen, hvilket ikke er specielt imponerende. Dog viser undersøgelsen også, at der er ekstremt store udsving.

Nogle virksomheder har givet kapitalfondene meget høje afkast – topvirksomheden Krøger, der fremstiller fugepistoler, præsterer et afkast på 61 pct af aktivmassen målt over de sidste tre år. Omvendt er der en række virksomheder, hvor det er gået rigtigt skidt. Det gælder eksempelvis virksomheden Reson, der beskæftiger sig med Sonarsystemer.

Spar tid på at researche på de enkelte selskaber. Det har vi gjort for dig.

Med denne analyse får du både et samlet overblik over selskabernes økonomiske tilstand, og du kan samtidig se de enkelte virksomheder og nemt sammenligne dem med hinanden.

Se desuden de brancheinddelte mini-analyser: IT, Energi, Medicin, Byggeri, Service, Handel, Design.

Analysen dannede baggrund for en række artikler, der er bragt i Business Innovation 28. februar. 2012. Der medfølger i alt tre siders artikler, herunder artiklen »Aktivt ejerskab giver svingende resultater«.

Materialet henvender sig til aktører, der har tilknytning til kapitalfonde samt underleverandører, interesseorganisationer, kapitalfondene eller andre særligt interesserede læsere.

Analysen er udarbejdet i februar 2012.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere