Del : SMS

IT-hosting i stor fremgang

På TDC Hosting datacenter i Valby er der tre store nedkølede serverrum med adskillige servere, der servicerer store dele af den offentlige sektor. Foto:

Branchen for IT-hosting realiserer for tiden stor vækst og tårnhøj egenkapitalforrentning. Væksten skyldes primært, at flere og flere danske virksomheder i stigende grad vælger at outsource deres IT-drift.

Branchen for IT-hosting buldrer frem, og har de seneste 3 år leveret flotte afkast. De seneste tre år har branchen formået at levere en afkastningsgrad på 18 pct., hvilket langt overgår GULD1000 virksomhederne der i samme periode leveret et gennemsnitlig afkast på lige godt 7 pct.

Berlingskes analyse indeholder 41 af de største IT-hosting selskaber, hvoraf de fem største udgør lige over 50 pct. fordelt på aktivmasse. De fem største i analysen er TDC Hosting, Interxion, EG Data, Progressive og Athena IT-group. Virksomhederne i analysen tilbyder foruden IT-hosting, en lang række andre services beslægtet hermed, som rådgivning, databaserede løsninger mm.

Branchen har præsteret over hele linjen, og har ikke kun flotte afkastningsgrader. EBIT er i perioden steget med 34. pct. og egenkapitalforrentningen har leveret en årlig forrentning på 40,8 pct i gennemsnit.

Branchen klarer sig, trods trænge tider, virkelig flot og præsterer langt over de store etablerede selskaber i GULD 1000.

Nicolai Voll, formand i brancheforeningen BFIH, påpeger at IT-hosting selskaberne har nydt godt af at mange selskaber outsourcer deres IT-drift og nedlægger IT-afdelinger, til fordel for IT-hosting selskaberne.

Udover at være branche i vækst, er branchen ligeledes kendetegnet ved en del konsolidering blandt aktørerne. Det mener Nicolai Voll vil komme til at præge branchen i de næste par år samtidig med, at man vil se stigende konkurrence fra de helt internationale aktører så som eksempelvis Microsoft. Derfor er det interessant om branchen i de kommende år, kan formå at bibeholde den nuværende vækst.


Dette får du også med i analysen:

· Analyse af egenkapitalforrentning

· Soliditetsgrad og afkastningsgrad

· Interview med nøgleperson fra branchen

· Branchespecifikke ydelser

· Nuværende og fremtidige udfordringer 


 Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.
 

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere