Berlingske Business

IT-hosting i stor fremgang

Branchen for IT-hosting buldrer frem, og har de seneste 3 år leveret flotte afkast. De seneste tre år har branchen formået at levere en afkastningsgrad på 18 pct., hvilket langt overgår GULD1000 virksomhederne der i samme periode leveret et gennemsnitlig afkast på lige godt 7 pct.

Berlingskes analyse indeholder 41 af de største IT-hosting selskaber, hvoraf de fem største udgør lige over 50 pct. fordelt på aktivmasse. De fem største i analysen er TDC Hosting, Interxion, EG Data, Progressive og Athena IT-group. Virksomhederne i analysen tilbyder foruden IT-hosting, en lang række andre services beslægtet hermed, som rådgivning, databaserede løsninger mm.

Branchen har præsteret over hele linjen, og har ikke kun flotte afkastningsgrader. EBIT er i perioden steget med 34. pct. og egenkapitalforrentningen har leveret en årlig forrentning på 40,8 pct i gennemsnit.

Branchen klarer sig, trods trænge tider, virkelig flot og præsterer langt over de store etablerede selskaber i GULD 1000.

Nicolai Voll, formand i brancheforeningen BFIH, påpeger at IT-hosting selskaberne har nydt godt af at mange selskaber outsourcer deres IT-drift og nedlægger IT-afdelinger, til fordel for IT-hosting selskaberne.

Udover at være branche i vækst, er branchen ligeledes kendetegnet ved en del konsolidering blandt aktørerne. Det mener Nicolai Voll vil komme til at præge branchen i de næste par år samtidig med, at man vil se stigende konkurrence fra de helt internationale aktører så som eksempelvis Microsoft. Derfor er det interessant om branchen i de kommende år, kan formå at bibeholde den nuværende vækst.


Dette får du også med i analysen:

· Analyse af egenkapitalforrentning

· Soliditetsgrad og afkastningsgrad

· Interview med nøgleperson fra branchen

· Branchespecifikke ydelser

· Nuværende og fremtidige udfordringer 


 Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.
 

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen