Del : SMS

IT-hosting er en branche i vækst

TDC Hosting datacenter i Valby
Overskrift
På TDC Hosting datacenter i Valby er der tre store nedkølede serverrum med adskillige servere, der servicerer store dele af den offentlige sektor.
Guld1000
Overskrift

På et år er bruttofortjenesten steget med 7,3 procent og driftsresultatet med 11,3 procent. Se hvilke virksomheder som klarer sig godt, og hvem der har røde tal på bundlinjen.

IT-hostingselskaber i en modningsfase. Et nærmere blik på selskabernes regnskaber afslører, at økonomien i branchen er sund. Således steg bruttofortjenesten med 7,3 pct. i forhold til seneste regnskabsår, mens driftsresultatet i samme periode steg med 11,3 pct. Set over hele analyseperioden er driftsresultatet steget med hele 21,0 pct., hvilket må siges at være overordentligt tilfredsstillende henset til de nuværende svage økonomiske konjunkturer. Også på bundlinjen har selskaberne formået at kapitalisere på den forbedrede indtjeningsevne, idet årets resultat er steget med 19,6 pct. i den 3-årige analyseperiode. Nøgletalsanalysen, der viser virksomhedernes evne til at forrente den investerede kapital samt indskudte egenkapital, viser ikke de store udsving. Afkastningsgraden svinger mellem 13-14 pct., mens egenkapitalforrentningen svinger i intervallet 28-32. pct. Sammenholdt med Berlingskes GULD1000, der kan opfattes som et udtryk for den generelle sundhedstilstand i dansk erhvervsliv, ligger niveauet i branchen dog væsentlig højere.

Det er ottende gang, at Berlingske Business Innovation tager temperaturen på branchen for IT-hostingydelser. Denne udgave er dog en smule anderledes end de foregående syv, idet virksomhederne i denne analyse er udvalgt på baggrund af Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheders (BFIH) medlems-liste. Brancheforeningen er ny og har kun eksisteret siden december 2011

BEMÆRK: DER FINDES EN NYERE UDGAVE AF DENNE ANALYSE MED NYERE REGNSKABSTAL. DEN KAN KØBES HER.


11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere