Berlingske Business

IT-hosting er en branche i vækst

IT-hostingselskaber i en modningsfase. Et nærmere blik på selskabernes regnskaber afslører, at økonomien i branchen er sund. Således steg bruttofortjenesten med 7,3 pct. i forhold til seneste regnskabsår, mens driftsresultatet i samme periode steg med 11,3 pct. Set over hele analyseperioden er driftsresultatet steget med hele 21,0 pct., hvilket må siges at være overordentligt tilfredsstillende henset til de nuværende svage økonomiske konjunkturer. Også på bundlinjen har selskaberne formået at kapitalisere på den forbedrede indtjeningsevne, idet årets resultat er steget med 19,6 pct. i den 3-årige analyseperiode. Nøgletalsanalysen, der viser virksomhedernes evne til at forrente den investerede kapital samt indskudte egenkapital, viser ikke de store udsving. Afkastningsgraden svinger mellem 13-14 pct., mens egenkapitalforrentningen svinger i intervallet 28-32. pct. Sammenholdt med Berlingskes GULD1000, der kan opfattes som et udtryk for den generelle sundhedstilstand i dansk erhvervsliv, ligger niveauet i branchen dog væsentlig højere.

Det er ottende gang, at Berlingske Business Innovation tager temperaturen på branchen for IT-hostingydelser. Denne udgave er dog en smule anderledes end de foregående syv, idet virksomhederne i denne analyse er udvalgt på baggrund af Brancheforeningen for IT-hostingvirksomheders (BFIH) medlems-liste. Brancheforeningen er ny og har kun eksisteret siden december 2011

BEMÆRK: DER FINDES EN NYERE UDGAVE AF DENNE ANALYSE MED NYERE REGNSKABSTAL. DEN KAN KØBES HER.


Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen