Del : SMS

Ingeniørerne har styr på økonomien

Rådgivende ingeniør billede 2012
Foto:

Ingeniørbranchen i Danmark klarer sig godt. Det viser en brancheanalyse af de 34 største rådgivende ingeniører lavet af Berlingske Research. 29 ud af 34 selskaber skabte overskud i 2011. Se hvem og få det store brancheoverblik.

Det overordnede indtryk af branchen for rådgivende ingeniører for analyseperioden 2008/09 til 2010/11 er at det er en branche med overvejende økonomisk sunde virksomheder der er i stand til at skabe overskud trods et varierende omsætningsniveau.

Det viser en analyse af de 34 største rådgivende ingeniører i Danmark baseret på deres seneste tre årsregnskaber. Analysen er lavet i november 2012 af Berlingske Research.

Kilden til branchens omsætning er nogenlunde ligeligt fordelt mellem den private og den offentlige sektor. Hovederhvervene for branchen er byggeri og anlæg, med 58 % af total omsætningen, og miljø og energi, der står for 28 %. Udover de traditionelle ingeniørfag henter virksomhederne i branchen i dag en, ikke ubetydelig, del af deres omsætning fra rådgivning af IT, management, produktion og logistik.

Specielt de større virksomheder i analysen, men også mindre nichespecialister, henter i dag over halvdelen af deres omsætning på det internationale marked. Ifølge tal fra Forening af Rådgivende Ingeniører (FRI), drejer det sig om 17 % i ren eksport, og lægger man udenlandske datterselskabers omsætning oveni, stammede 51 % af den totale omsætning i 2011 fra udlandet. Omsætningen for de analyserede virksomheder har for hvert af analyse årene svinget forholdsvist kraftigt, fra en nedgang på ca. -6 % i 2009/10 til en fremgang på 7,6 % i 2010/11.

Ønsker ud adgang til analysen med det samme, så køb adgang nedenfor. Ønsker du i stedet at købe med efterfølgende fakturering, så skriv til onlineansvarlig Michael Friislund på micfr@berlingske.dk

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere