Berlingske Business

Ingeniørerne har styr på økonomien

Det overordnede indtryk af branchen for rådgivende ingeniører for analyseperioden 2008/09 til 2010/11 er at det er en branche med overvejende økonomisk sunde virksomheder der er i stand til at skabe overskud trods et varierende omsætningsniveau.

Det viser en analyse af de 34 største rådgivende ingeniører i Danmark baseret på deres seneste tre årsregnskaber. Analysen er lavet i november 2012 af Berlingske Research.

Kilden til branchens omsætning er nogenlunde ligeligt fordelt mellem den private og den offentlige sektor. Hovederhvervene for branchen er byggeri og anlæg, med 58 % af total omsætningen, og miljø og energi, der står for 28 %. Udover de traditionelle ingeniørfag henter virksomhederne i branchen i dag en, ikke ubetydelig, del af deres omsætning fra rådgivning af IT, management, produktion og logistik.

Specielt de større virksomheder i analysen, men også mindre nichespecialister, henter i dag over halvdelen af deres omsætning på det internationale marked. Ifølge tal fra Forening af Rådgivende Ingeniører (FRI), drejer det sig om 17 % i ren eksport, og lægger man udenlandske datterselskabers omsætning oveni, stammede 51 % af den totale omsætning i 2011 fra udlandet. Omsætningen for de analyserede virksomheder har for hvert af analyse årene svinget forholdsvist kraftigt, fra en nedgang på ca. -6 % i 2009/10 til en fremgang på 7,6 % i 2010/11.

Ønsker ud adgang til analysen med det samme, så køb adgang nedenfor. Ønsker du i stedet at købe med efterfølgende fakturering, så skriv til onlineansvarlig Michael Friislund på micfr@berlingske.dk

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen