Del : SMS
Berlingske Business

Ingeniørerne har styr på økonomien

Det overordnede indtryk af branchen for rådgivende ingeniører for analyseperioden 2008/09 til 2010/11 er at det er en branche med overvejende økonomisk sunde virksomheder der er i stand til at skabe overskud trods et varierende omsætningsniveau.

Det viser en analyse af de 34 største rådgivende ingeniører i Danmark baseret på deres seneste tre årsregnskaber. Analysen er lavet i november 2012 af Berlingske Research.

Kilden til branchens omsætning er nogenlunde ligeligt fordelt mellem den private og den offentlige sektor. Hovederhvervene for branchen er byggeri og anlæg, med 58 % af total omsætningen, og miljø og energi, der står for 28 %. Udover de traditionelle ingeniørfag henter virksomhederne i branchen i dag en, ikke ubetydelig, del af deres omsætning fra rådgivning af IT, management, produktion og logistik.

Specielt de større virksomheder i analysen, men også mindre nichespecialister, henter i dag over halvdelen af deres omsætning på det internationale marked. Ifølge tal fra Forening af Rådgivende Ingeniører (FRI), drejer det sig om 17 % i ren eksport, og lægger man udenlandske datterselskabers omsætning oveni, stammede 51 % af den totale omsætning i 2011 fra udlandet. Omsætningen for de analyserede virksomheder har for hvert af analyse årene svinget forholdsvist kraftigt, fra en nedgang på ca. -6 % i 2009/10 til en fremgang på 7,6 % i 2010/11.

Ønsker ud adgang til analysen med det samme, så køb adgang nedenfor. Ønsker du i stedet at købe med efterfølgende fakturering, så skriv til onlineansvarlig Michael Friislund på micfr@berlingske.dk

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere