Del : SMS

Indtjeningsfest i IT-hostingbranchen

TDC Hosting datacenter i Valby
Foto:

Det boomer i branchen for IT-Hosting. Væksten er nået nye højder og resultatet er steget med imponerende 40 procent på blot et år.

IT-Hosting er på vej til at blive en guldrandet forretning. Regnskaberne viser en branche i stor vækst. Driftsresultatet voksede med 25,8 % fra 2010 til 2011, mens årets resultat steg med imponerende 63,1 %. Set over hele analyseperioden (2009-2011) er driftsresultatet vokset med 39,4 %, mens årets resultat er steget med 40,9 %. Blot tre selskaber ud af analysens 36 virksomheder, havde røde tal på bundlinjen i 2011. Det viser en brancheanalyse lavet af Berlingske Research. På trods af, at man oplevede et fald i årets resultat fra 2009 til 2010, må man sige at det er meget imponerende vækstrater man har haft, især med henblik på den generelle økonomisk situation i samfundet.

De flotte resultater viser sig også i balancen, hvor egenkapitalen er steget med 17,9 % i seneste regnskabsår, og med 34,2 % i hele analyseperioden. Endvidere er egenkapital forrentningen steget med 3,9 procent point set over hele perioden, på trods af den store stigning i egenkapitalen.

Branchen klarer sig som helhed godt eksempelvis set i forhold til udviklingen i de 1.000 største danske virksomheder, taget fra Berlingskes Guld1000-analyse, og udmærker sig blandt andet med en afkastningsgrad, som er næsten dobbelt så høj.

Branchen er præget af to store aktører, TDC Hosting og EG, det tidligere EDB Gruppen, som tilsammen har en markedsandel på over 50%. Oog udviklingen i disse to selskaber, vil derfor som følge af deres størrelse, skinne særligt meget igennem i det samlede billede.

Virksomhederne, i analysen, tilbyder foruden IT-hosting, en lang række andre services beslægtet hermed, som rådgivning, databaseløsninger mm.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere