Berlingske Business

Her er vikarbureauerne der scorer kassen

Branchen for vikarbureauer er endelig ved at stabilisere sig efter nogle turbulente år. I årene op til 2007 havde bureauerne oplevet en stærk vækst i både omsætningen og antallet af nystartede virksomheder. Det medførte høj konkurrence i markedet og på trods af rigtig gode tider, gjorde konkurrencen det svært at tjene penge.

Sidste år begyndte vi igen at se overskud i vikarbranchen. Det skyldtes blandt andet øget efterspørgsel fra private virksomheder samt tilpasninger som blev foretaget i krisetiden.

Brancheudsnittet vi har set nærmere på, har hovedsageligt positive driftsresultater. 31 ud af 36 vikarbureauer melder i den seneste regnskabsrapportering om plus mens det i 2008/2009 kun var 17 ud af 36 virksomheder der kunne gøre det samme.

Køb adgang til hele analysen nedenfor og få det store overblik, og se, hvem der klarer sig godt, og hvem der har røde tal på bundlinjen. Rapporten downloades direkte fra siden efter gennemført køb.

Sådan har vi udvalgt selskaberne.

Analysen af vikarbureauer omfatter 36 selskaber. Udvælgelsen er foretaget med udgangspunkt i Dansk Erhvervs liste over vikarbureauer med mere end 50 ansatte. Antal ansatte er fundet på baggrund af CVR, hvor virksomhederne angiver intervaller for ansatte personer. På baggrund af regnskabstallene udarbejdes nøgletal for hver enkelt virksomhed og for branchen. Tal for omsætning bliver kun oplyst i få regnskaber og indgår derfor ikke i analysen. Analysen er udarbejdet ud fra virksomhedernes tre seneste årsregnskaber. For at kunne foretage analyse af virksomhederne, forudsætter det at det er samme regnskabsperiode der analyseres på, på tværs af virksomheder. Da virksomheder ikke altid offentliggør regnskaber samtidigt kan det betyde at de nyeste regnskaber udelades i starten, da for lille en del af virksomhederne i analysen har udgivet regnskaber for perioden.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen