Berlingske Business

Her er netbutikkerne der tjener kassen i 2012

En håndfuld danske netbutikker har skabt en guldrandet forretning, mens andre lider. På tværs at branchen ser det dog rigtigt godt ud. Trods finanskrise og den deraf formindskede forbrugslyst har virksomhederne i analysen oplevet en fremgang i resultatet efter skat over den 3-årige analyseperiode på 146,0 procent. Et overskud særligt båret af de fire virksomheder Lauritz.com A/S, Pompdelux ApS, Smartguy A/S og Trendsales ApS, som alle har tocifrede million overskud, men fem virksomheder har røde tal på bundlinjen.

Se man isoleret på de seneste to regnskabsår er det dog gået lidt tilbage i branchen som helhed, hvilket skyldes en enkelt virksomheds voldsomme nedgang i både omsætning og resultat. Ser man bort fra den ene virksomheder, er det tydeligt, at handel på nettet er inde i en kontinuerlig positiv udvikling med vækst i både omsætning og indtjening.

Analysen af netbutikker omfatter 18 selskaber. Udvælgelsen er foretaget med udgangspunkt i FDIH's dansk e-handelsanalyse. Virksomheder er kun medtaget hvis det er rene e-handlere, og har mindst tre års regnskaber og regnskaberne er offentligt tilgængelige. På baggrund af regnskabstallene udarbejdes nøgletal for hver enkelt virksomhed og for branchen. Tal for omsætning bliver kun oplyst i få regnskaber og indgår derfor ikke i analysen. Analysen er udarbejdet ud fra virksomhedernes tre seneste årsregnskaber.

Køb adgang til analysen neden for.

Med i købet for du også vores analyse fra 2011 med 40 udvalgte netbutikker: "Her er netbutikkerne der tjener kassen 2011", samt Euromonitor Internationals 3-siders markedsrapport om internethandel i Danmark, som bygger på en analyse af omsætningen i hele branchen.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen