Del : SMS

Hardware-producenter er igennem krisen

Lenovo
Foto:

Den danske IT-branche mærkede også den økonomiske krise, der ramte i efteråret 2008. Efter noget der lignede et katastrofeår i 2009 blev 2010 væsentlig bedre, målt på adskillige nøgletal. I de tre efterfølgende år formåede branchen som helhed næsten at tredoble årets resultat.

Et beskedent overskud på 45 mio. i 2010 for hele udsnittet af 40 hardware-producenter fik, ifølge administrerende direktør i IT-Branchen Morten Bangsgaard, flere af virksomhederne til at igangsætte effektiviseringer for at tilpasse forretningen og kapaciteten. Konsekvensen har blandt andet været pæne stigninger i årets resultat og nøgletal som afkastningsgrad og egenkapitalforrentning.

Morten Bangsgaards opfattelse er, at IT-branchen som helhed er kommet fint igennem krisen, hvilket stemmer fint overens med Berlingske Premiums analyse, når man ser på det samlede brancheudsnit. Eksempelvis er årets resultat før skat steget med 91%.

Ser man på både omsætning og aktivmasse er det udenlandske selskaber som Hewlett-Packard, Cisco og Fujitsus afdelinger i Danmark der sidder tungt på tronen som de største spillere i branchen.

Alligevel ses der blandt de rent danske virksomheder flere virksomheder med pæn succes og indtjening. Generelt ser man dog blandt hardwareproducenterne store afvigelser i indtjeningen og udviklingen i forretningen.

Dette får du også med i analysen:

· Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad

· Interview med nøgleperson fra branchen

· Konkurrence fra udlandet

· Forventninger til fremtiden


Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

 
11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere