Berlingske Business

Hardware-producenter er igennem krisen

Et beskedent overskud på 45 mio. i 2010 for hele udsnittet af 40 hardware-producenter fik, ifølge administrerende direktør i IT-Branchen Morten Bangsgaard, flere af virksomhederne til at igangsætte effektiviseringer for at tilpasse forretningen og kapaciteten. Konsekvensen har blandt andet været pæne stigninger i årets resultat og nøgletal som afkastningsgrad og egenkapitalforrentning.

Morten Bangsgaards opfattelse er, at IT-branchen som helhed er kommet fint igennem krisen, hvilket stemmer fint overens med Berlingske Premiums analyse, når man ser på det samlede brancheudsnit. Eksempelvis er årets resultat før skat steget med 91%.

Ser man på både omsætning og aktivmasse er det udenlandske selskaber som Hewlett-Packard, Cisco og Fujitsus afdelinger i Danmark der sidder tungt på tronen som de største spillere i branchen.

Alligevel ses der blandt de rent danske virksomheder flere virksomheder med pæn succes og indtjening. Generelt ser man dog blandt hardwareproducenterne store afvigelser i indtjeningen og udviklingen i forretningen.

Dette får du også med i analysen:

· Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad

· Interview med nøgleperson fra branchen

· Konkurrence fra udlandet

· Forventninger til fremtiden


Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

 

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen