Berlingske Business

Håndboldklubber på katastrofekurs

AG København chokkede håndboldverdenen med pludseligt at kaste håndklædet i ringen og erklære sig konkurs i september, og mange sponsorer var ved at brænde fingrene (og millioner af kroner.) Men det er ikke kun københavner-klubben, som har rodet sig ud i alvorlige økonomiske problemer.

At drive håndboldforretning på eliteniveau i Danmark må betegnes som værende meget vanskeligt når man vurderer på baggrund af de seneste 3 års udvikling. Af de 24 selskaber som indgår i analysen havde hele 17 selskaber negativt driftsresultat i 2010/11. Det er også bemærkelsesværdigt, hvordan det i 2010/11 var mange af de store etablerede klubber som var mest udfordret på indtjeningen. KIF Håndbold Elite A/S og Viborg Håndbold Klub A/S, der står for henholdsvis 25% og 26% af branchens samlede aktivmasse var samtidig de to selskaber som kunne fremvise størst underskud. KIF Håndbold Elite A/S med et underskud på -18,1 mio. kr. og Viborg Håndbold Klub A/S med et underskud på -7,7 mio. kr. Der tegner sig umiddelbart et billede af, at flere af de klubber som har de højeste ambitioner om topplaceringer også er mest udfordret på bundlinjen.

12 ud af 24 selskaber havde positivt årsresultat i 2010/11, hvilket er en forbedring i forhold til regnskabsåret 2008/09, hvor kun 8selskaber havde overskud. Branchen har i gennemsnit over de seneste 3 regnskabsår oplevet samlet underskud på -39 mio. kr. og et samlet negativt driftsresultat på -43 mio. kr. Der tegner sig altså tydeligt et billede af en håndboldbranche med store udfordringer rent økonomisk.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen