Del : SMS

Håndboldklubber på katastrofekurs

AG København risikerer en tur i 2. division
Foto:

Hver anden håndboldklub har røde tal på bundlinjen, og generelt har håndboldklubberne svært ved at drive en rentabel forretning i Danmark. Det viser en ny analyse lavet af Berlingske Research.

AG København chokkede håndboldverdenen med pludseligt at kaste håndklædet i ringen og erklære sig konkurs i september, og mange sponsorer var ved at brænde fingrene (og millioner af kroner.) Men det er ikke kun københavner-klubben, som har rodet sig ud i alvorlige økonomiske problemer.

At drive håndboldforretning på eliteniveau i Danmark må betegnes som værende meget vanskeligt når man vurderer på baggrund af de seneste 3 års udvikling. Af de 24 selskaber som indgår i analysen havde hele 17 selskaber negativt driftsresultat i 2010/11. Det er også bemærkelsesværdigt, hvordan det i 2010/11 var mange af de store etablerede klubber som var mest udfordret på indtjeningen. KIF Håndbold Elite A/S og Viborg Håndbold Klub A/S, der står for henholdsvis 25% og 26% af branchens samlede aktivmasse var samtidig de to selskaber som kunne fremvise størst underskud. KIF Håndbold Elite A/S med et underskud på -18,1 mio. kr. og Viborg Håndbold Klub A/S med et underskud på -7,7 mio. kr. Der tegner sig umiddelbart et billede af, at flere af de klubber som har de højeste ambitioner om topplaceringer også er mest udfordret på bundlinjen.

12 ud af 24 selskaber havde positivt årsresultat i 2010/11, hvilket er en forbedring i forhold til regnskabsåret 2008/09, hvor kun 8selskaber havde overskud. Branchen har i gennemsnit over de seneste 3 regnskabsår oplevet samlet underskud på -39 mio. kr. og et samlet negativt driftsresultat på -43 mio. kr. Der tegner sig altså tydeligt et billede af en håndboldbranche med store udfordringer rent økonomisk.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere