Del : SMS

Fremgang i medicinalindustrien

Børsrekord: Novo Nordisk er 500 milliarder værd Novo Nordisk g
ARKIVFOTO. Medicinal-koncernen Novo Nordisk skriver børshistorie med en markedsværdi, der har rundet 500 milliarder. (se Ritzau historie 101629) ARKIVFOTO. Medicinalvirksomheden Novo Nordisk øgede i 2011 sit driftsresultat med 18 procent til et overskud på 22, 4 milliarder kroner. (se diverse Ritzau historier) - -Novo Nordisks fabrik i Kalundborg. Novo Nordisks nye lægemiddel mod type 2-diabetes, Victoza, trækker en stor del af væksten i dansk eksport. Pakkeriet. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2012) Foto:

Lægemiddelindustrien i Danmark oplever betydelig fremgang. Det viser en analyse af de 31 største medicinalvirksomheder i Danmark.

Stigende omsætning, bedre driftsresultater og fremgang på bundlinjen.

Det er, hvad lægemiddelindustrien oplever ifølge branchens seneste regnskaber. Økonomien ser langt bedre ud i 2011 end de seneste to år for branchen som helhed, men Novo Nordisk er stadig i en klasse for sig.

Her kan du få adgang til en brancheanalyse af lægemiddelindustrien.

Analysen af lægemiddelindustrien omfatter 31 selskaber, som er udvalgt i samarbejde med Brancheforeningen for Lægemiddelvirksomheder (LIF). Heriblandt er de tre toneangivende medicinalproducenter Novo Nordisk, Leo Pharma og H. Lundbeck. De resterende 28 selskaber er derimod danske datterselskaber af udenlandske lægemiddelvirksomheder. Dermed skal man være påpasselig med at sammenligne selskabernes regnskabsdata, idet Novo Nordisk, Leo Pharma og H. Lundbeck kun har en begrænset del af deres afsætning på det danske hjemmemarked, mens de resterende udenlandske datterselskaber er fokuseret på salg i Danmark. Således kan man med fordel opdele analysen i økonomiske nøgletal for henholdsvis de 28 og de 31 selskaber.

På trods af et øget pres på indtjeningen har de 28 selskaber med fokus på det danske marked præsteret en fremgang i såvel driftsresultatet som årets resultat på henholdsvis 412 og 423 millioner kroner, hvilket svarer til stigninger på 157 procent og 261 procent. Hvis man ser på selskabernes afkastningsgrad og forrentning af egenkapital ligger disse dog meget lavt på henholdsvis 2,5 procent og 6,7 procent i 2011, som er det bedste år, hvilket skal se i sammenhæng med investorerne kræver relativt høje afkast på de risikable investeringer på langsigtede og usikre forsknings- og udviklingsprojekter. Til sammenligning viser Berlingskes analyse af de 1.000 største virksomheder, Guld1000, en afkastningsgrad på 7 og mens giganten Novo Nordisk har en afkastningsgrad på hele 32,3 procent. Samtidig ses det, at aktivmassen er faldet med godt en milliard kroner fra 2009 til 2011 for de 28 selskaber svarende til et fald på næsten fire procent, hvilket kunne tyde på færre investeringer, som i forlængelse af de relativt lave afkast kan skyldes, at det er blevet sværere at finde risikovillig kapital.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere