Del : SMS
Berlingske Business

Danske værfter er sejlet agterud

Danske værfter, der reparerer skibe, har ondt i økonomien. Det gennemsnitlige driftsresultat i branchen ligger på under halvdelen af niveauet op til finanskrisen.

I regnskabsåret 2007-08 lå driftsresultatet på 163 mio. kr., som året efter faldt til sølle 27 mio. kr. - et fald på hele 84%.

I det seneste regnskabsår steg driftsresultatet dog til 79 mio. kr. En flot stigning, men stadig under halvdelen af niveauet for 2007-08.

Det viser en brancheanalyse, som Berlingske har foretaget på baggrund af de seneste tre årsregnskaber blandt de 40 største skibsværfter i Danmark.

En forklaring på tilbagegangen er, at rederier har været stærkt mærket af den globale recession og derfor har udskudt reparationsarbejde, hvor det er muligt.

Her kan du købe adgang til brancheanalysen.

Spar tid på at researche på de enkelte virksomheder. Det har vi gjort for dig.

Med analysen får du både et samlet overblik over branchens økonomiske tilstand, og du kan samtidig se de enkelte virksomheder og nemt sammenligne dem med hinanden. Materialet indeholder både grafikker og tabeller.

Analysen er udarbejdet i december 2011.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere