Del : SMS

Danske erhvervsmæglere på vej ud af krisen

SEBs nye kontor på Bernstoffsgade.
Foto:

Krisen kradser stadig hos mange erhvervsmæglere, men det går den rigtige vej for branchen som helhed. Det viser en ny analyse af de 39 største erhvervsmæglere. Se hvem der har røde tal på bundlinjen.

Branchen for de danske erhvervsmæglere har de seneste år oplevet et hårdt presset marked som følge af finanskrisen og har således oplevet nogle hårde regnskabsmæssige år. Det tyder dog på at de værste tider er forbi og en mere stabil periode med positiv vækst venter forude. Det viser en analyse af de 39 største erhvervsmæglere lavet af Berlingske Research.

Overordnet set har udsnittet på de 39 erhvervsmæglere oplevet en væsentlig fremgang i driftsresultatet fra analysens start i 2008 og frem til de seneste årsrapporter fra 2011. På trods af at bruttofortjenesten samlet set ikke er steget med mere end 6,7 millioner kroner (3,7 %), er driftsresultatet i samme periode forbedret med ikke mindre end 54 millioner kroner. Desværre for branchen var udgangspunktet i 2008/09 et operativt underskud på -58 millioner, hvorfor den flotte fremgang i driftsresultatet ikke har resulteret i sorte tal på bundlinjen for branchen - Det skal dog nævnes at effektiviseringer i driften har betydet at årets resultat for brancheudsnittet er frem med 41 millioner kroner, fra et underskud på -51mio. kr i 08/09 til et underskud op -10 mio. kr. i 10/11.

Branchen er præget af enkelte store landsdækkende kæder der dominerer markedsbilledet, såsom Colliers, Sadolin & Albæk, DTZ, Henton og Poul Erich Bech, og adskillige mindre virksomheder der specialiserer sig i nicher som lokalkendskab eller sektorkendskab.Det er også tre store selskabers samlede negative årsresultat på over 20 millioner, der er med til at trække hele branchen i minus.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere