Berlingske Business

Danske erhvervsmæglere på vej ud af krisen

Branchen for de danske erhvervsmæglere har de seneste år oplevet et hårdt presset marked som følge af finanskrisen og har således oplevet nogle hårde regnskabsmæssige år. Det tyder dog på at de værste tider er forbi og en mere stabil periode med positiv vækst venter forude. Det viser en analyse af de 39 største erhvervsmæglere lavet af Berlingske Research.

Overordnet set har udsnittet på de 39 erhvervsmæglere oplevet en væsentlig fremgang i driftsresultatet fra analysens start i 2008 og frem til de seneste årsrapporter fra 2011. På trods af at bruttofortjenesten samlet set ikke er steget med mere end 6,7 millioner kroner (3,7 %), er driftsresultatet i samme periode forbedret med ikke mindre end 54 millioner kroner. Desværre for branchen var udgangspunktet i 2008/09 et operativt underskud på -58 millioner, hvorfor den flotte fremgang i driftsresultatet ikke har resulteret i sorte tal på bundlinjen for branchen - Det skal dog nævnes at effektiviseringer i driften har betydet at årets resultat for brancheudsnittet er frem med 41 millioner kroner, fra et underskud på -51mio. kr i 08/09 til et underskud op -10 mio. kr. i 10/11.

Branchen er præget af enkelte store landsdækkende kæder der dominerer markedsbilledet, såsom Colliers, Sadolin & Albæk, DTZ, Henton og Poul Erich Bech, og adskillige mindre virksomheder der specialiserer sig i nicher som lokalkendskab eller sektorkendskab.Det er også tre store selskabers samlede negative årsresultat på over 20 millioner, der er med til at trække hele branchen i minus.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen