Del : SMS

Danske banker i klar bedring

Danske bank ved Nørreport
Foto:

Der bliver stadig færre banker med en ganske lille pengetank i forhold til myndighedernes krav. Sparekassen Lolland er stadig landets svageste. Se analysen og alle de økonomiske nøgletal i de 15 største banker baseret på de seneste halvårsregnskaber.

Hjertebanken, søvnproblemer og svedeture har givetvis været en del af hverdagen for en lang række direktører i de mere pressede banker og sparekasser i det forgangne år. For Finanstilsynets inspektører har igen og igen fundet tilstrækkeligt med dårlige kundeengagementer til, at bankskraldemændene i Finansiel Stabilitet har taget over i mere end en håndfuld banker.

Men nu er det i mange tilfælde lykkedes for de mest pressede banker at få skrabet så mange penge sammen, at de stille og roligt accelererer væk fra den kritiske grænse, hvor Finanstilsynet skal lukke banken, viser Berlingske Business’ gennemgang af halvårsregnskaberne for landets banker og sparekasser.

"Der er stadig en lille håndfuld banker, der ligger med underskud, en spinkel overdækning, og som arbejder på at øge den eller finde andre løsninger. Men generelt har vi set flere rykke ud af risikozonen og ind i komfortzonen," siger direktør Jan Kondrup fra Lokale Pengeinstitutter.

Da Business senest beskrev bankernes overdækning i slutningen af marts, var der fire banker, der alle lå med en buffer på to procentpoint eller derunder i forhold til myndighedernes kapitalkrav.

Stadig i fare

Men i dag er der kun én bank, der fortsat ligger alvorligt i risikozonen. Det er Sparekassen Lolland, der i sidste uge bebudede nye nedskrivninger, der sendte overdækningen ned på bare 0,7 procentpoint eller 65 mio. kr. fra, at myndighederne skal lukke banken.

Det gør Lolland-banken til det suverænt svageste pengeinstitut. Bedre bliver det ikke af, at Sparekassen Lolland har baseret meget af sin solvensstyrke på ansvarlige lån, så bankens rene egenkapitalstyrke (kernekapital) er også den suverænt laveste i landet med otte pct. Det betyder, at pengeinstituttet bliver ekstra presset, når de ansvarlige lån begynder at udløbe.

Læs hele analysen og få adgang til alle nøgletallene. Berlingske Research har analyseret halvårsregnskaberne hos de 15 største danske banker og samlet en række nøgletal i et excelark, som du kan downloade.

Det får du:
  • Nyhedsanalyse skrevet af Peter Nyholm: "Tør vi igen tro på de danske banker?"
  • Artiklerne: "Bankaktier kan igen hotte igen" og "De svage banker rykker væk fra afgrunden".
  • Detaljeret regneark med en række nøgletal baseret på de seneste halvårsregnskaber præsenteret i et excel-ark.
  • Oversigt over de seneste kredit-ratings

Følgende banker medvirker i analysen:

Handelsbanken, Swedbank, Nordea Bank AB, Nordea Bank Danmark, Danske Bank A/S, Jyske Bank A/S, Nykredit Bank A/S, Sydbank A/S, FIH Erhvervsbank A/S, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank, Vestjysk Bank, Alm. Brand Bank, Ringkjøbing Landbobank, Danske Andelskassers Bank A/S, Sparekassen Lolland, Sparekassen Kronjylland og Salling Bank.

Se også: "Jyske Bank reber sejlene" (15 kr.) og "Danske Bank straffer svage kunder" (10 kr.) 

Få et større PLUS

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere