Del : SMS

Branchen halter efter succesfulde Lego

FILE GERMANY LEGO
Lego dominerer branchen for produktion af legetøj Foto:

Lego er den altdominerende aktør i en legetøjsbranche, hvor konkurrencen fra udlandet er hård. Men Lego er ikke den eneste danske virksomhed med succes. Det er blandt konklusionerne fra en analyse af de 23 største danske producenter af legetøj.

Der er Lego og alle de andre. Lego formåede igen i 2011 at fremvise rekordstort overskud på 3,7 milliarder kroner. En stigning på ikke mindre end 89,6 procent sammenlignet med 2009 mest markant i perioden 2009 til 2010. Forklaringen findes blandt andet Legos enorme vækst i omsætningen som i analyseperioden steg fra 9 til 14,7 milliarder kroner - en stigning på imponerende 63 procent.

Selvom Lego er ikke den eneste danske legetøjsproducent, som kan drive forretning i Danmark, ser det sort ud for de små danske legetøjsproducenter. Det viser en analyse af de 23 største danske producenter af legetøj lavet af Berlingske Research, som har gennemgået de tre seneste årsregnskaber fra samtlige virksomheder.

12 af analysens 23 virksomheder må således fremvise røde tal på bundlinjen i 2011, hvilket er tre mere end 2009. Ser man på bruttofortjenesten har 14 virksomheder oplevet negativ vækst fra 2009 til 2011.

Den generelle branche for legetøj og spil er hovedsageligt domineret af store internationale koncerner som Hasbro, Mattel og MGA Entertainment og den store markedskoncentration betyder, at det er svært at slå igennem på markedet, da de store spillere har betydelige fordele i form af synergi effekter i henhold til brand kendskab og stordriftsfordele. Grundet den store konkurrence er den typiske danske producent forholdsvist lille og har som oftest specialiseret sig i enten en niche eller blot et enkelt produkt.

Og for enkelte virksomheder, har det vist sig at være en god forretning, herunder Dantoy, Heljan og Malte Haaning Plastic, som alle havde millionoverskud i 2011.

Køb adgang til en helt ny analyse af legetøjsbranchen lavet af Berlingske Research. Få det store brancheoverblik og se, hvem der klarer sig godt, og hvem der har røde tal på bundlinjen.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Sune Lohse, ERP-ekspert &amp; Chief Strategy Officer</p>

Mens virksomhedernes IT-løsninger følger de samme to tendenser, hænger ERP-løsningerne i bremsen. Det er tid til en opsang.Af Sune Lohse, ERP-ekspert & Chief Strategy Officer, Abakion A/SManglende...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere