Del : SMS

Blødende gaffeltruckbranche

Ganske få steder er der efterhånden boligbyggerier. På grænsen mellem Nørrebro, Frederiksberg og Vanløse er et lille sjak dog ve
Foto:

Den danske gaffeltruckbranches resultater for de senere år er ikke sund godnatlæsning for aktieanalytikere og bankdirektører. Blodrøde regnskabstal har domineret billedet de senere år.

Blodrøde regnskabstal har domineret billedet de senere år. Hele 39,1 procent af virksomhederne klarer sig i denne analyse af branchen fra Berlingske Research så dårligt på afkastningsgrad og soliditet i kriseårene, at de stod over for en reel konkurssituation. Kun 17,4 procent af virksomhederne i analysen havde både en acceptabel afkastningsgrad og et acceptabelt soliditetsniveau.

Først i 2011 og 2012 kom der i takt med erhvervslivets bedre økonomi langsomt gang i hjulene. Men mange danske datterselskaber af ellers etablerede mærker, der havde det hårdt under finanskrisen, kom kun tilbage på sporet ved at få sendt en check fra moderselskabet i udlandet. DanTruck havde ingen til at sende checks, så den jyske producent måtte dreje nøglen om i kampens hede. Virksomheden havde ellers gang i et spændende projekt med brint-trucks. Nu er firmaet rekonstrueret med fokus på servicesiden.

Det er blot nogle af konklusionerne af denne brancheanalyse, som Berlingske Research har udarbejdet, hvor de 23 største producenter og importører på markedet er undersøgt - målt på aktivmasse.

Her kan du købe adgang til brancheanalysen.

Spar tid på at researche på de enkelte virksomheder. Det har vi gjort for dig.

Med analysen får du både et samlet overblik over branchens økonomiske tilstand, og du kan samtidig se de enkelte virksomheder og nemt sammenligne dem med hinanden. Materialet indeholder både grafikker og tabeller.

Artiklerne, der blev bragt i Berlingske den 28. februar 2012 på baggrund af analysen, følger med her:

1. "Blødende gaffeltruckbranche læger sårene - Der er enkelte lyspunkter i den danske gaffeltruckbranche, m fra moderselskaber i udlandet for at redde stumperne. men generelt har der været tilført rigtig meget kapital."

2. "Team Truck har gaflerne oppe - Hos Team Truck i Varde var man hurtige til at tilpasse sig finanskrisen og finde nye aktiviteter. Nu står man godt rustet til fremtiden med nye produkter og et velfungerende serviceapparat."

Analysen er udarbejdet i februar 2012.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere