Berlingske Business
LIVE:  God weekend

Blødende gaffeltruckbranche

Blodrøde regnskabstal har domineret billedet de senere år. Hele 39,1 procent af virksomhederne klarer sig i denne analyse af branchen fra Berlingske Research så dårligt på afkastningsgrad og soliditet i kriseårene, at de stod over for en reel konkurssituation. Kun 17,4 procent af virksomhederne i analysen havde både en acceptabel afkastningsgrad og et acceptabelt soliditetsniveau.

Først i 2011 og 2012 kom der i takt med erhvervslivets bedre økonomi langsomt gang i hjulene. Men mange danske datterselskaber af ellers etablerede mærker, der havde det hårdt under finanskrisen, kom kun tilbage på sporet ved at få sendt en check fra moderselskabet i udlandet. DanTruck havde ingen til at sende checks, så den jyske producent måtte dreje nøglen om i kampens hede. Virksomheden havde ellers gang i et spændende projekt med brint-trucks. Nu er firmaet rekonstrueret med fokus på servicesiden.

Det er blot nogle af konklusionerne af denne brancheanalyse, som Berlingske Research har udarbejdet, hvor de 23 største producenter og importører på markedet er undersøgt - målt på aktivmasse.

Her kan du købe adgang til brancheanalysen.

Spar tid på at researche på de enkelte virksomheder. Det har vi gjort for dig.

Med analysen får du både et samlet overblik over branchens økonomiske tilstand, og du kan samtidig se de enkelte virksomheder og nemt sammenligne dem med hinanden. Materialet indeholder både grafikker og tabeller.

Artiklerne, der blev bragt i Berlingske den 28. februar 2012 på baggrund af analysen, følger med her:

1. "Blødende gaffeltruckbranche læger sårene - Der er enkelte lyspunkter i den danske gaffeltruckbranche, m fra moderselskaber i udlandet for at redde stumperne. men generelt har der været tilført rigtig meget kapital."

2. "Team Truck har gaflerne oppe - Hos Team Truck i Varde var man hurtige til at tilpasse sig finanskrisen og finde nye aktiviteter. Nu står man godt rustet til fremtiden med nye produkter og et velfungerende serviceapparat."

Analysen er udarbejdet i februar 2012.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen