Del : SMS
Berlingske Business

Analyse af 52 teleselskaber: Grund til bekymring

Omsætningen i telebranchen faldet med 5,6 procent på ét år. Årsagen hertil skal primært findes i to af teleselskabernes indtægtskilder. Den første årsag er fastnettelefonien, hvor omsætningen faldt med næsten 10 procent fra 2011 til 2012. Dermed fortsætter udviklingen fra året før, hvor faldet var på mere end 12 procent, og fastnettelefonien må efterhånden anses som værende et uddøende forretningsområde. 

Den anden årsag er omsætningen fra mobiltelefoni, der er faldet med halvanden mia. kroner, svarende til et fald på 10,1 procent i forhold til året før. Årsagen til det markante fald i mobiltelefoni kan, ifølge Erhvervsstyrelsens rapport, forklares af faldende indtægter fra samtaleafgifter, sms og mms. 

Det bliver mere og mere udbredt blandt teleselskaberne at tilbyde pakkeløsninger, hvor man betaler et fast beløb, og eksempelvis får 3 timers taletid, 3 GB data og ubegrænset sms og mms. Ligeledes er Apples iMessage og andre internet-baserede løsninger såsom Skype og Viber, hvor man kommunikerer via internettet, med til at lægge en dæmper på mobilforbruget. 


Dette får du også med i analysen:
  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad.
  • Interview med Jakob Willer, direktør i Teleindustrien.
  • Diskussion af politiske indgreb.
  • Forventninger til fremtiden

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.


 

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen