Del : SMS
Berlingske Business

Analyse af 40 virksomheder indenfor børneudstyr

Udviklingen i handel med produkter målrettet babyer og småbørn har i de seneste år udviklet sig markant. Markedet har oplevet en stor tilgang af nye nicheforretninger, som forsøger at imødekomme forbrugernes stadig mere komplicerede og specialiserede ønsker.

For at undersøge hvordan udviklingen i markedet er forløbet i de seneste år, har Berlingske Research samlet en række danske virksomheder, som beskæftiger sig med produktion eller handel af produkter og udstyr til babyer og småbørn. Virksomhederne i brancheudsnittet beskæftiger sig primært med udvikling, produktion og salg af blandt andet barnevogne, børnemøbler, baby- og børnetøj samt legetøj af forskellig art.

Overordnet set er der store udfordringer i branchen, der er præget af mange røde tal på bundlinjen. Især 2012 har været et hård år for flere virksomheder; her udviste hele 11 ud af de 40 analyserede virksomheder et negativt årsresultat. Det tal lå i hvert af årene 2010 og 2011 på otte virksomheder. Der er en overrepræsentation af virksomheder med et negativt årsresultat blandt analysens mindste virksomheder. 

Selvom der som sagt findes en del virksomheder som er hårdt presset, viser analysen samtidig, at der er flere succes virksomheder, der har formået at levere et rigtig stærkt resultat, til trods for de svære forudsætninger der hersker i branchen. 


Det får du også med i analysen:
  • Branchens udvikling i de seneste tre år beskrevet i detaljer
  • Analyse af egenkapitalforrentning, afkastningsgrad og soliditetsgrad
  • Rangering af de enkelte virksomheder ud fra økonomiske nøgletal
  • Fordeling af overskud og underskud
  • Sammenligning af nøgletal med Berlingske Business GULD1000
  • Interview med Marianne Levinsen, fremtidsforsker i Fremfors
  • Forventninger til fremtiden

 Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen