Del : SMS

Analyse af 40 smykkeproducenter

Smykker i fremgang
Her kan du købe adgang til Berlingske brancheanalyse med 35 smykkeselskaber.

På to år er overskuddet i smykkebranchen steget med 135 procent. Alligevel kæmper mange virksomheder med røde tal. Det viser en ny analyse.

Branchen for danske smykkeproducenter, har på trods af den globale økonomiske krise, oplevet fremgang henover de seneste tre år. Ifølge brancheforeningen Guldsmedebranchen er branchen dog ikke på niveau med 2007, hvor det begyndte at gå ned ad bakke som følge af den økonomiske krise, og kan ikke forvente at komme tilbage på det niveau foreløbigt. I stedet forudser man en blivende heftigt konkurrence og hård kamp mellem aktørerne på markedet.

BRANCHEUDSNITTET ER SOM HELHED voldsomt præget af udviklingen hos Pandora A/S, da de tegner sig for 84 procent af både den samlede bruttofortjeneste og den samlede aktivmasse. Georg Jensen er den anden store aktør på markedet, med 10 procent af den samlede bruttofortjeneste og 8 procent af den samlede aktivmasse. Derfor tegner de resterende 38 virksomheder sig kun for 6 procent af den samlede bruttofortjeneste, og en samlet analyse ville derfor ikke fortælle om det overordnede billede for virksomhederne i branchen, men derimod primært være en analyse af især Pandora og dernæst Georg Jensen. Derfor analyseres der på brancheudsnittets nøgletal hvor Pandora og Georg Jensen er medtaget, og hvor de er udeladt.

MEDTAGER MAN PANDORA OG GEORG JENSEN ses en fremgang over hele perioden fra 2009 til 2011 i bruttofortjenesten fra 3.200 millioner kroner til 5.762 millioner kroner, og en fremgang i resultatet fra 878 millioner kroner til 2.067 millioner kroner, svarende til en stigning på hele135 procent. Denne fremgang er dog næsten udelukkende drevet af Pandora, for ser man på udviklingen renset for Pandora og Georg Jensen, stiger bruttofortjenesten fra mere beskedne 311 til 329 mio. kr., mens resultatet stiger fra 1 til 24 mio. kr.

Køb hele analysen af de 39 smykkeproducenter nedenfor.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere