Del : SMS

Analyse af 40 arkitekter

Ørestad City - VM-husene og VM-bjerget.
Foto:

De danske arkitekter oplever for tredje år i træk fremgang. Opgaver til sygehuse og Norge giver medvind til de store tegnestuer, viser ny analyse.

BRANCHEN FOR DANSKE ARKITEKTER er for tredje år i træk i fremgang. Således har de 40 udvalgte selskaber i brancheudsnittet oplevet konstant fremgang på alle økonomiske nøgletal fra 2009 til og med 2011. Dette stemmer også overens med brancheforeningen Danske Arks rapport "Fakta om Danske Arkitektvirksomheder 2012", der viser en fremgang på medlemmernes samlede honoraromsætning (korrigeret for den del, der er opkrævet og videresendt til underrådgivere i totalrådgivning) i samme periode. I denne analyse er det dog kun knap en tredjedel af selskaberne, der oplyser tal for omsætningen, hvorfor man ikke kan konkludere på disse.

Selvom der er fremgang, er der lang vej op til niveauet før den globale krise ramte branchen i august 2008.Blandt Danske Arks medlemmer opleves især en fremgang i regnskabsåret 2011, hvor omsætningen stiger med 16,4 procent i forhold til 2010. Også blandt brancheudsnittet i denne analyse ser man den største fremgang i det seneste offentliggjorte regnskab. Således stiger det samlede driftsresultat fra 35 millioner kroner i 2010 til 122 millioner kroner i 2011, hvilket svarer til en stigning på mere end 250 procent. Dette afspejler sig selvsagt også i bundlinjen, der vokser fra 21 millioner kroner til 94 millioner kroner. Her er det værd at bemærke, at årets resultat vokser relativt mere end resultatet før skat. Det kan tyde på, at flere af selskaberne har overført underskud fra tidligere år, hvor krisen for alvor kunne mærkes i branchen, som de kan modregne, når skatteregnskabet skal opgøres. Ikke desto mindre genererer 33 af de 40 selskaber overskud i 2011, og set over hele analyseperioden er det kun to selskaber, der har haft røde tal på bundlinjen i hvert af de tre år. Omvendt har 24 virksomheder haft positive bundlinjer alle tre år.

Få det store overblik over branchen og se, hvordan det går den enkelte virksomhed. Køb analysen nedenfor for 990 kroner.Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere