Del : SMS
Berlingske Business

Analyse af 37 smykkeproducenter

Branchen for smykkeproducenter har i de seneste år været under et stort pres. Finanskrisen ramte virksomhederne hårdt, blandt andet på grund af, at mange forbrugere skar ned på luksusprodukter heriblandt guld, sølv og ædelstene. Samtidig har virksomhederne yderligere været presset af en markant stigning i guldpriserne i de seneste år. Det danske marked er ifølge Jens R. Møller, direktør i Guldsmedebranchens Leverandørforening stadig præget af finanskrisen, der endnu ikke helt vil slippe sit tag i branchen. Udsigten for fremtiden ser dog lidt lysere ud, Jens R. Møller udtaler, at der i øjeblikket ses en for forsigtig optimisme i branchen. 


Branchen er sammensat af nogle få store virksomheder samt en del mindre virksomheder. Pandora er, af brancheudsnittets 37 virksomheder, den klart største virksomhed. Målt på aktivmasse udgør Pandora hele 83 procent af det samlede brancheudsnit, mens Georg Jensen, som er analysens anden største virksomhed, udgør otte procent. Af andre større aktører på markedet kan nævnes; TrollBeads, Ole Lynggaard og Jens J. Aagaard. Tilsammen udgør disse fem virksomheder 95 procent af brancheudsnittets aktivmasse. De større virksomheder opererer ikke kun på det danske marked, men har i mange tilfælde ligeledes stort fokus på eksportmarkedet, et marked der ifølge Jens R. Møller for tiden er med til at skabe fremgang for virksomhederne.

Dette får du også med i analysen: 

  • Branchens udvikling i de seneste tre år beskrevet i detaljer
  • Analyse af egenkapitalforrentning, afkastningsgrad og soliditetsgrad
  • Rangeringer af de enkelte virksomheder ud fra økonomiske nøgletal
  • Sammenligning af nøgletal med Berlingske Business Guld1000
  • Interview med Jens R. Møller, direktør i Guldsmedebranchens Leverandørforening
  • Forventninger til fremtiden

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.  

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen