Del : SMS

Analyse af 37 smykkeproducenter

.
Foto:

Branchen for smykkeproducenter har været hårdt presset af den vedvarende finanskrise, men eksporten kan nu være med til at vende udviklingen.

Branchen for smykkeproducenter har i de seneste år været under et stort pres. Finanskrisen ramte virksomhederne hårdt, blandt andet på grund af, at mange forbrugere skar ned på luksusprodukter heriblandt guld, sølv og ædelstene. Samtidig har virksomhederne yderligere været presset af en markant stigning i guldpriserne i de seneste år. Det danske marked er ifølge Jens R. Møller, direktør i Guldsmedebranchens Leverandørforening stadig præget af finanskrisen, der endnu ikke helt vil slippe sit tag i branchen. Udsigten for fremtiden ser dog lidt lysere ud, Jens R. Møller udtaler, at der i øjeblikket ses en for forsigtig optimisme i branchen. 


Branchen er sammensat af nogle få store virksomheder samt en del mindre virksomheder. Pandora er, af brancheudsnittets 37 virksomheder, den klart største virksomhed. Målt på aktivmasse udgør Pandora hele 83 procent af det samlede brancheudsnit, mens Georg Jensen, som er analysens anden største virksomhed, udgør otte procent. Af andre større aktører på markedet kan nævnes; TrollBeads, Ole Lynggaard og Jens J. Aagaard. Tilsammen udgør disse fem virksomheder 95 procent af brancheudsnittets aktivmasse. De større virksomheder opererer ikke kun på det danske marked, men har i mange tilfælde ligeledes stort fokus på eksportmarkedet, et marked der ifølge Jens R. Møller for tiden er med til at skabe fremgang for virksomhederne.

Dette får du også med i analysen: 

  • Branchens udvikling i de seneste tre år beskrevet i detaljer
  • Analyse af egenkapitalforrentning, afkastningsgrad og soliditetsgrad
  • Rangeringer af de enkelte virksomheder ud fra økonomiske nøgletal
  • Sammenligning af nøgletal med Berlingske Business Guld1000
  • Interview med Jens R. Møller, direktør i Guldsmedebranchens Leverandørforening
  • Forventninger til fremtiden

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.  

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere