Del : SMS

Analyse af 35 erhvervsmæglere

Erhvervsmæglere billede premium
Foto:

En ventet bedring for formidlere af erhvervsejendomme er udeblevet, viser Berlingske-analyse. Vendingen kommer i år eller måske først næste år, spår branchekilder nu.


Vendingen for landets erhvervsmæglere er udskudt et år eller to. Nogenlunde sådan lyder budskabet fra eksperter på baggrund af en brancheanalyse fra Berlingske Research. Baseret på regnskaber fra 35 af de største mæglerfirmaer viser analysen, at aktiviteten i branchen, målt på bruttoresultatet, svandt med seks-syv procent i det senest tilgængelige regnskabsår, typisk 2012.

»Det svarer til mine forventninger. Trenden for erhvervsmarkedet er, at mange virksomheder tilpasser personalet og forbruget af lokaler langt hurtigere end før. For 2013 ser jeg ikke den store fremdrift; det bliver et barsk år, og jeg tror, vi skal et stykke ind i 2014, før vi vil se en positiv tilgang,« siger Torben Strøm, nyvalgt formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.

I oktober, ved Berlingske Business Ejendommes seneste analyse af erhvervsmæglerne, lød en udbredt vurdering ellers, at en bedring var lige om hjørnet og måske ville afspejle sig i 2012-regnskaberne. Men sådan er det ikke gået. Dog har flere mæglere skruet ned for omkostningerne, så den samlede bundlinje er vokset trods færre indtægter.

Masser af tomme lokaler

En af hovedforklaringerne på de fortsat hårde tider for mæglerne er, at dansk økonomi fortsat kører i lavt gear. Det giver træge beslutninger: Butikker tør ikke udvide eller flytte, fordi privatforbruget er lavt. Virksomheder er forsigtige med at træffe beslutninger om nye lokaler, fordi konjunkturerne er sløje, og bankerne er blevet tungere at danse med.

Og så er der stadigvæk masser af ledige lokaler: Andelen af tomme butikslokaler er næsten firedoblet fra før finanskrisen, og andelen af kontorer samt lager- og produktionslokaler er næsten tre gange højere.

Køb adgang til hele analysen nedenfor.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere