Berlingske Business

Analyse af 35 erhvervsmæglere


Vendingen for landets erhvervsmæglere er udskudt et år eller to. Nogenlunde sådan lyder budskabet fra eksperter på baggrund af en brancheanalyse fra Berlingske Research. Baseret på regnskaber fra 35 af de største mæglerfirmaer viser analysen, at aktiviteten i branchen, målt på bruttoresultatet, svandt med seks-syv procent i det senest tilgængelige regnskabsår, typisk 2012.

»Det svarer til mine forventninger. Trenden for erhvervsmarkedet er, at mange virksomheder tilpasser personalet og forbruget af lokaler langt hurtigere end før. For 2013 ser jeg ikke den store fremdrift; det bliver et barsk år, og jeg tror, vi skal et stykke ind i 2014, før vi vil se en positiv tilgang,« siger Torben Strøm, nyvalgt formand for Dansk Ejendomsmæglerforening.

I oktober, ved Berlingske Business Ejendommes seneste analyse af erhvervsmæglerne, lød en udbredt vurdering ellers, at en bedring var lige om hjørnet og måske ville afspejle sig i 2012-regnskaberne. Men sådan er det ikke gået. Dog har flere mæglere skruet ned for omkostningerne, så den samlede bundlinje er vokset trods færre indtægter.

Masser af tomme lokaler

En af hovedforklaringerne på de fortsat hårde tider for mæglerne er, at dansk økonomi fortsat kører i lavt gear. Det giver træge beslutninger: Butikker tør ikke udvide eller flytte, fordi privatforbruget er lavt. Virksomheder er forsigtige med at træffe beslutninger om nye lokaler, fordi konjunkturerne er sløje, og bankerne er blevet tungere at danse med.

Og så er der stadigvæk masser af ledige lokaler: Andelen af tomme butikslokaler er næsten firedoblet fra før finanskrisen, og andelen af kontorer samt lager- og produktionslokaler er næsten tre gange højere.

Køb adgang til hele analysen nedenfor.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen