Del : SMS

Analyse af 28 medicotekniske virksomheder

Foto: Torben Christensen
Foto:

Branchen har i de seneste år været presset som følge af strenge sparekrav i det offentlige sundhedsvæsen, men udsigten til nye supersygehuse og en øget global middelklasse giver forhåbning om bedre tider for virksomhederne.

Danmark står stærkt i medicobranchen, og er næst efter Irland det land i Europa, som beskæftiger flest mennesker i branchen målt pr. indbygger. Berlingske Research har i en ny analyse målt den økonomiske udvikling i branchen i de seneste år. Analysen viser, at virksomhederne efter finanskrisen har måttet tilpasse sig en ny virkelighed.

Danmark er kendetegnet ved at have et højt vidensniveau på området, og ligger i front i udviklingen af nye produkter, der generelt betegnes som kvalitetsprodukter. Udfordringen for de danske kvalitetsprodukter er, at de i nogle tilfælde kan have en højere indkøbspris end tilsvarende udenlandske produkter. 

Det har skabt store udfordringer efter finanskrisen, som betød, at det offentlige sundhedsvæsen fik færre penge til blandt andet indkøb af medicinsk udstyr. Virksomhederne har derfor i de seneste år haft fokus på omkostningsreducering. Som led i omkostningsreduceringen har flere danske virksomheder flyttet deres produktion til udlandet, hvor der er billigere arbejdskraft. Fremtiden ser lysere ud, udsigten til nye supersygehuse er med til at gøre Danmark til et attraktivt område for medicovirksomhederne i de kommende år.

 
Dette får du også med i analysen
 
  • Branchens udvikling de seneste år
  • Interview med nøgleperson fra branchen; Peter Huntley, Direktør i Medicoindustrien
  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad 
  • Fordelingen af overskud og underskud
  • Sammenligning med Berlingske Business GULD1000
  • Konkurrence fra udlandet
  • Forventninger til fremtiden  
 

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.  Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere