Berlingske Business

Analyse af 28 medicotekniske virksomheder

Danmark står stærkt i medicobranchen, og er næst efter Irland det land i Europa, som beskæftiger flest mennesker i branchen målt pr. indbygger. Berlingske Research har i en ny analyse målt den økonomiske udvikling i branchen i de seneste år. Analysen viser, at virksomhederne efter finanskrisen har måttet tilpasse sig en ny virkelighed.

Danmark er kendetegnet ved at have et højt vidensniveau på området, og ligger i front i udviklingen af nye produkter, der generelt betegnes som kvalitetsprodukter. Udfordringen for de danske kvalitetsprodukter er, at de i nogle tilfælde kan have en højere indkøbspris end tilsvarende udenlandske produkter. 

Det har skabt store udfordringer efter finanskrisen, som betød, at det offentlige sundhedsvæsen fik færre penge til blandt andet indkøb af medicinsk udstyr. Virksomhederne har derfor i de seneste år haft fokus på omkostningsreducering. Som led i omkostningsreduceringen har flere danske virksomheder flyttet deres produktion til udlandet, hvor der er billigere arbejdskraft. Fremtiden ser lysere ud, udsigten til nye supersygehuse er med til at gøre Danmark til et attraktivt område for medicovirksomhederne i de kommende år.

 
Dette får du også med i analysen
 
  • Branchens udvikling de seneste år
  • Interview med nøgleperson fra branchen; Peter Huntley, Direktør i Medicoindustrien
  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad 
  • Fordelingen af overskud og underskud
  • Sammenligning med Berlingske Business GULD1000
  • Konkurrence fra udlandet
  • Forventninger til fremtiden  
 

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.  Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen