Del : SMS

Analyse: Advokaternes top-20 i 2012

Marianne Philip
Overskrift
Marianne Philip,Kromann Reumert Advokater, har nået sine mål ved prioritering og organisering. Hun opfordrer unge til at turde sætte deres egne normer. Foto:
De største 20 advokatfirmaer
Overskrift

Se listen over de 20 største danske advokatfirmaer baseret på antallet af ansatte jurister, fuldmægtige, advokater og partnere. Se også, hvilke firmaer, hvor kvinderne har etableret sig, og hvor der er lange udsigter til ligestilling.

Kromann Reumert topper endnu engang listen over de største advokatvirksomheder i Danmark, målt på antallet af ansatte jurister, selvom den topratede advokatvirksomhed har været på skrump med 19 færre ansatte jurister i 2012 end to år forinden. Men både Bech-Bruun og Gorrissen Federspiel haler ind både når det kommer til advokater, jurister og fuldmægtige. Bech-Bruuns voldsomme vækst skyldes ikke mindst fusioneringen med advokatfirmaet Philip ved årsskiftet. 

Ser vi på udviklingen fra 2010 til 2012 er der status quo i top 2, men tilgengæld har Plesner måtte lade 3. pladsen for Gorrissen Federspiel, som er gået fra 191 til 218 jurister. Selvom Advokatfirmaet Lett har haft voldsomt vokseværk har med 34 flere jurister, har det ikke været tilstrækkeligt også at rykke forbi Plesner, og Lett er derfor fortsat Danmarks 5. største advokatvirksomhed.

lawyers

Køb adgang nederst på siden og få listen over de 20 største advokatvirksomheder i Danmark baseret på antallet af partnere, advokater (som ikke er partnere), jurister og fuldmægtige. Listen viser data fra 2010 og 2012 (indsamlet i marts 2012). Du får listen i et excel-ark, så du selv kan sorterer på de forskellige parametre.

Kvinderne stormer frem

Næsten 65 procent af de jurastuderende er kvinder, 50 procent af advokatfuldmægtigene ligeså. Men på partnerniveau er der kun 15 procent kvinder, og når det gælder internationalt topratede advokater, fylder kvinderne bare 10 procent.

Særligt hos advokatvirksomheder som Bech-Bruun, Lett, Delacour Dania og Rønne & Lundgren har ligestillingen lange udsigter med mindre end 10 procent af kvindelige partnere. Analysens duks må være Hjulmand & Kaptain, hvor 22 procent af partnere er kvinder, mens hele 57 procent af advokaterne, som ikke er partnere, er kvinder. Hos Delacour Dania er det blot én blandt 30 partnere, som er kvinde.

Få en komplet oversigt over antallet af kvinder i de 20 største advokatvirksomheder, samt den ni sider lange specialrapport: "Kvinderne flygter fra advokatkontorerne", som har været bragt i Berlingske Business Magasinet med, når du køber adgang til top 20 listen nederst på denne side.

Få kontakt til alle advokaterne

Ønsker du en komplet liste over advokater i Danmark, hvor du kan se navn, kontaktoplysninger (e-mail) og klagesager, kan købe adgang her. Listen omfatter oplysninger på 5.800 advokater.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 298 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere