Berlingske Business

Analyse: Advokaternes top-20 i 2012

Kromann Reumert topper endnu engang listen over de største advokatvirksomheder i Danmark, målt på antallet af ansatte jurister, selvom den topratede advokatvirksomhed har været på skrump med 19 færre ansatte jurister i 2012 end to år forinden. Men både Bech-Bruun og Gorrissen Federspiel haler ind både når det kommer til advokater, jurister og fuldmægtige. Bech-Bruuns voldsomme vækst skyldes ikke mindst fusioneringen med advokatfirmaet Philip ved årsskiftet. 

Ser vi på udviklingen fra 2010 til 2012 er der status quo i top 2, men tilgengæld har Plesner måtte lade 3. pladsen for Gorrissen Federspiel, som er gået fra 191 til 218 jurister. Selvom Advokatfirmaet Lett har haft voldsomt vokseværk har med 34 flere jurister, har det ikke været tilstrækkeligt også at rykke forbi Plesner, og Lett er derfor fortsat Danmarks 5. største advokatvirksomhed.

lawyers

Køb adgang nederst på siden og få listen over de 20 største advokatvirksomheder i Danmark baseret på antallet af partnere, advokater (som ikke er partnere), jurister og fuldmægtige. Listen viser data fra 2010 og 2012 (indsamlet i marts 2012). Du får listen i et excel-ark, så du selv kan sorterer på de forskellige parametre.

Kvinderne stormer frem

Næsten 65 procent af de jurastuderende er kvinder, 50 procent af advokatfuldmægtigene ligeså. Men på partnerniveau er der kun 15 procent kvinder, og når det gælder internationalt topratede advokater, fylder kvinderne bare 10 procent.

Særligt hos advokatvirksomheder som Bech-Bruun, Lett, Delacour Dania og Rønne & Lundgren har ligestillingen lange udsigter med mindre end 10 procent af kvindelige partnere. Analysens duks må være Hjulmand & Kaptain, hvor 22 procent af partnere er kvinder, mens hele 57 procent af advokaterne, som ikke er partnere, er kvinder. Hos Delacour Dania er det blot én blandt 30 partnere, som er kvinde.

Få en komplet oversigt over antallet af kvinder i de 20 største advokatvirksomheder, samt den ni sider lange specialrapport: "Kvinderne flygter fra advokatkontorerne", som har været bragt i Berlingske Business Magasinet med, når du køber adgang til top 20 listen nederst på denne side.

Få kontakt til alle advokaterne

Ønsker du en komplet liste over advokater i Danmark, hvor du kan se navn, kontaktoplysninger (e-mail) og klagesager, kan købe adgang her. Listen omfatter oplysninger på 5.800 advokater.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen