Del : SMS

Sur november for boligsælgerne

Aalborg vinder på boligpriser
Foto:

Prisudviklingen på boligmarkedet fik et dyk i november med fald i priserne på både ejerlejligheder og parcelhuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Priserne på huse dykkede i november med 3,0 pct., mens ejerlejligheder ifølge Danmarks Statistik blev 0,6 pct. billigere. Det sker efter en tre måneders periode, hvor priserne på ejerlejligheder steg 0,8 pct., og huspriserne dykkede 0,7 pct.

Realkreditforeningen advarer imidlertid mod at tolke en enkelt måneds salgspriser i forhold til måneden før.

»Vi har endnu kun tal for 11 måneder i 2013, men vi kan godt allerede nu så småt gøre status for året. Efter flere års nedtur stabiliserede markedet for parcelhuse sig i 2012, som blev afløst af decideret fremgang i 2013 med prisstigninger i niveauet 3 pct. Der er væsentlige regionale forskelle, men det er alligevel værd at glæde sig over fremgang i flere områder,« skriver Realkreditforeningens direktør, Karsten Beltoft, i en kommentar til dagens tal fra Danmarks Statistik.

boliger

Han peger på faktorer som positiv forbrugertillid over en længere periode og faldende arbejdsløshed, der vil gøre 2014 til et fremgangsrigt år på boligmarkedet.

»I relation til markedet for ejerlejligheder er priserne i både 2012 og 2013 steget ganske meget, formentlig omkring 8 pct. i 2013. Det afspejler i høj grad, at boligmarkederne i de store byer klarer sig bedst. Flytningen mod de større danske byer sikrer en stigende efterspørgsel, som forventes at fortsætte i det kommende år,« siger Beltoft.

ARveforskudsommerhus_Brevk_Business

Ifølge Danmarks Statistik koster det gennemsnitlige parcelhus aktuelt 1.737.000 kr., men den gennemsnitlige ejerlejlighed p.t. koster 1.761.000 kr.


Køb bolig om vinteren

Hos Nordea Kredit påpeger boligøkonom og chefanalytiker, Lise Nytoft Bergmann, at boligpriserne normalt er højere om sommeren end om vinteren.

»Sæsonudsving betyder, at man siden 2006 i gennemsnit har måttet betale en præmie på 1,5 pct. af husets værdi, hvis man ønskede at købe i juli, mens man har fået en rabat på 2,0 pct., hvis man var villig til at købe i januar. For et hus til 1 mio. kr. betyder det, at prisen stiger til 1.015.000 i juli og falder til 980.000 kr. i januar – en forskel på 35.000 kr. Her i februar kryber prisen så op på 987.000 kr., mens den i marts fortsætter op på 1.000.000 kr. De udsving betyder, at det er netop nu, at boligkøberne skal op på stikkerne, hvis de skal nå at udnytte dette års sæsonudsving til egen økonomisk vinding,« skriver Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.

ARveforskudsommerhus_Brevk_Business

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere