Del : SMS

Nykredit giver sure kunder over en halv milliard

Nina Smith, Professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, og næstformand i Foreningen Nykredit.
Nina Smith, Professor ved Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, og næstformand i Foreningen Nykredit. Foto:

Nykredit sætter nu tal på, hvad de vrede kunder i koncernen får betalt tilbage som kompensation for de forhøjede priser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vreden over Nykredits prisstigninger har bredt sig som en steppebrand over landet. Nu sætter realkreditkoncernen tal på brandslukningen - de såkaldte kundekroner, som de kunder, der bliver i butikken, har udsigt til at få retur i fremtiden. Det bliver tale om samlet 600 millioner kroner, oplyser koncernen i en meddelelse.

Af skattemæssige årsager må Nykredit ikke specificere, hvad pengene skal bruges til, før de er uddelt. Derfor hedder det bare i meddelelsen, at repræsentantskabet på sit ordinære møde den 16. marts 2016 vil beslutte, at foreningen Nykredit fremover »kan yde tilskud til Nykredit-koncernen til gavn for virksomheden og kunderne,« som det hedder i meddelelsen.

Nykredit

»Vi foreslår i bestyrelsen, at Foreningen Nykredit yder et tilskud på 600 mio. kr. til Totalkredit til gavn for virksomheden og kunderne. Det håber vi, at repræsentantskabet vil bakke op om,« skriver Foreningen Nykredits næstformand Nina Smith.

Baggrunden er, at Nykredit søger en børsnotering med foreningen som hovedaktionær. De 600 millioner kroner foreslås udbetalt til Totalkredit, når Nykredit børsnoteres, dog senest den 1. juli 2017, og pengene skal skaffes enten ved at optage lån og/eller ved salg af en del af Foreningen Nykredits aktier i Nykredit Holding A/S.

07BUSPix-Nykredit-Michael-R.jpg

»Nykredit-koncernen bliver en unik børsnoteret virksomhed med en forening som majoritetsaktionær. Det giver fordele for virksomheden og kunderne, og det er det, vi viser med dette tilskud til Totalkredit,« skriver Nina Smith.

Det understreges, at det er Totalkredit, der træffer beslutning om den konkrete anvendelse af et eventuelt tilskud. Totalkredit kan og må først træffe og udmelde denne beslutning, når repræsentantskabets beslutning foreligger.

nykredit

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere