Del : SMS

Husjægere i Udkantsdanmark får afslag på boliglån

pix-bolig-biz
Foto:

Realkreditinstitutter er begyndt at sige nej til at låne penge til folk, der vil flytte langt ud på landet i udkanten af Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Finder du drømmehuset i Vordingborg, på Norddjurs eller i Struer, kan du ikke være sikker på, at realkreditinstitutterne er klar til at låne dig penge. For de siger oftere end tidligere nej, hvis boligen ligger i Udkantsdanmark, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Husene kan være i den rette stand og til den rette pris, men alligevel vendes tommelfingeren ned, fordi beliggenheden gør dem mere eller mindre værdiløse. Det er meldingen fra fire store realkreditinstitutter. Tendensen er begyndt for nylig, men bliver mere og mere udbredt i takt med, at krisen på boligmarkedet vokser i styrke og omfang.

- Der er en stigende tendens til, at ikke alle kan få den sædvanlige 80 procent belåning. Og i nogle tilfælde kan vi ikke give en belåning overhovedet, siger Mikkel Høegh, cheføkonom i BRFkredit, til Jyllands-Posten.

Men han understreger, at boliger uden mulighed for lån ligger ude på landet i Udkantsdanmark, og det er fortsat få steder.

- Det er en helt normal del af kredithåndværket at vurdere værdien af det, vi får pant i. Og i nogle tilfælde vurderer vi værdien til at være ikke-eksisterende, siger han.

Også Nykredit har en lignende melding.

- Det beror naturligvis på en konkret vurdering, men det er rigtigt, at der er tilfælde, hvor boligkøbere ikke kan låne penge til køb af boligen. Men det er ikke sådan, at vi har et danmarkskort med bestemte områder, hvor vi ikke vil låne penge til køb af fast ejendom, siger Lars Holst, underdirektør og chef for Nykredits kreditafdeling, til Jyllands-Posten.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere