Del : SMS

Forbrugslån kan være billigste boligfinansiering

Til BT
Arkivfoto: Villakvarter set fra luften. Foto:

En række mindre banker tilbyder i øjeblikket forbrugslån til en lavere rente end de største bankers boliglån, som ydes med sikkerhed i fast ejendom.

Artiklen fortsætter under annoncen

De fleste boligkøbere er nødt til at finansiere en del af købet med et banklån. Nu viser data fra prisportalen Mybanker, at forbrugslån i nogle tilfælde er billigere end boliglånene i de største banker – på trods af at boliglån ydes med pant i fast ejendom.

»De store bankers belåning af boligens værdi ud over 80 pct. er så dyr, at de små bankers forbrugslån kan konkurrere,« konkluderer partner og direktør i Mybanker Morten Westergaard.

Han er ikke blind for, at nye spillere på bankmarkedet som Santander Bank og Bank Norwegian vil ind på markedet og erobre noget udlån bl.a. ved hjælp af lave renter.

»Og det kan være, at de store banker ikke har fået tilpasset deres renter. Sikkerheden i et boliglån bør alt andet lige gøre det billigere end et forbrugslån,« siger han.

Bolig til salg

Men Danske Bank har ingen planer om at reagere.

»Man skal være lidt påpasselig med prissammenligninger på enkeltprodukter. Vi mener, vi har et stærkt tilbud til vores kunder, når man ser på den samlede pakke i forhold til pris, produkter, rådgivning, tilgængelighed osv. F.eks. tilbyder vi muligheden for at tage boliglån med rentesikkerhed, så man udnytter den nuværende lave rente til at skabe tryghed om økonomien. Som kunde er det i det hele taget en god idé, at man tager en dialog med sin bankrådgiver, når man skal finde ud af, hvad der bedst kan betale sig,« skriver afdelingschef Kristian Bjerggren Overgaard fra Danske Bank i en kommentar.

Villakvarter

Nordea oplyser via sin presseafdeling, at banken generelt oplever øget konkurrence på markedet for finansiering af fast ejendom og derfor følger situationen tæt.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere