Del : SMS

Vejlegårdens ejer: 3F truede mig fra starten

Netop nu sidder Amin Skov i vidneskranken i sagen om konflikten på Vejlegården, hvor Kristelig Arbejdsgiverforening forsøger at
Foto:

Vejlegårdens ejer Amin Skov har tirsdag siddet i vidneskranken i sagen om konflikten på Vejlegården, hvor Kristelig Arbejdsgiverforening forsøger at få dømt 3Fs konfliktmetoder ulovlige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vejlegårdens ejer, Amin Skov, har i Arbejdsretten forklaret, at han få uger efter, at han overtog den konkursramte restaurant i starten af november 2011, blev kontaktet af 3F.

"Jeg blev kontaktet af 3F omkring d. 23. november og sagde ja til et møde. Vi var jo trods alt naboer. Henning Troelsen fra 3F Vejle kommer til mødet og fortæller så, at han anerkender den kristelige overenskomst. Og jeg skulle vide at mit valg havde konsekvenser. Så jeg afbrød mødet, " siger Amin Skov.

Han valgte den kristelige overenskomst, fordi han tidligere har været medlem af den kristelige a-kasse, lyder forklaringen.


3F demonstrerer uden for Arbejdsretten i forbindelse med sagen om Vejlegården

Han har også forklaret, at to kokke, som han overtog i forbindelse med virksomheden sidste år, blev tilbudt samme løn, men fik fortalt, at det var ny overenskomst og ny ejer. Ifølge Amin Skov accepterede de ansatte vilkårene.

Desuden er det i retten kommet frem, at Vejlegården på grund af 3Fs sympatikonflikter nu må betale mere for sine leverancer af øl og vand og taber godt 30.000 om året i bonusordninger fra Carlsberg og Tuborg. Amin Skov bliver nødt til selv at hente sine leverancer.

"Og når mine annoncer ikke længere kan komme i Vejle Amts Folkeblad, så har det også betydning for vores økonomi," sagder han fra vidneskranken. Endvidere har 3F også forhindret ham i at få post, herunder fra det offentlige og regninger, som han derfor ikke har kunnet betale.

Endelig betød sympatikonflikten, at restauranten ikke har kunnet få hentet affald, og at 3F har overvåget og chikaneret alle Vejlegårdens leverandører.

LO fører sagen for 3F og Henning Troelsen skal senere i dag og i aften i vidneskranken. Afhøringerne kan fortsætte indtil i morgen. Ude foran Arbejdsretten har der hele dagen været demonstrationer fra forskellige LO-forbund.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere