Del : SMS

Dansk Industri: Vi risikerer at mangle 30.000 faglærte

DITopmøde_Dybvaaad
Overskrift
»Virksomhederne og de unge betaler nu en høj pris for den vildfarelse, at Danmark kun skulle leve af viden,« sagde Karsten Dybvad fra talerstolen. Foto:
Video Article type "" is not supported.

DIs direktør Karsten Dybvad er dybt bekymret over, at danske virksomheder om få år risikerer at mangle op mod 30.000 faglærte. Ny reform skal tage fat på udfordringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danmark kan ikke leve af vidensjob alene. Dygtige faglærte er et af de vigtigste råstoffer, som vi har i Danmark, og det skal afspejle sig i en kommende reform af erhvervsuddannelserne, lød budskabet fra DIs administrerende direktør, Karsten Dybvad, på DIs topmøde i Forum på Frederiksberg.

»Når de allermest ambitiøse og dygtige unge vælger karriere, skal de vide, at erhvervsuddannelserne er et oplagt valg for dem,« sagde Karsten Dybvad på topmødet.

Karsten Dybvad lagde vægt på tre krav til efterårets store reform af erhvervsuddannelserne. For det første skal reformen levere et tiltrængt løft af det faglige niveau, så flere dygtige unge oplever at blive udfordret. For det andet skal reformen levere klare optagelseskrav, som sikrer, at de unge, der begynder på en uddannelse, også er i stand ti at gennemføre den. For det tredje skal reformen levere bedre og målrettede tilbud i overgangen fra grundskolen, så vi ikke taber de unge, der endnu ikke er klar til en uddannelse, på gulvet. 

Dyvad_DImoede_Business

»Den rigtige reform kan nå langt. Men det er kun fase 1. Derfor foreslår vi som fase 2, at vores politikere nedsætter et nyt Forum for Ungdomsuddannelser, som tager hul på en gennemgribende gentænkning af hele vores ungdomsuddannelsessystem,« lød det fra Dybvad på talerstolen.

Han udtrykte samtidig bekymring over, at frafaldet på erhvervsskolerne nærmer sig 50 procent.

Samtidig advarede han mod konsekvenserne af, at danske virksomheder om få år risikerer at mangle op mod 30.000 faglærte, hvis vi ikke får vendt udviklingen.

»Virksomhederne og de unge betaler nu en høj pris for den vildfarelse, at Danmark kun skulle leve af viden,« sagde Karsten Dybvad fra talerstolen.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere