Del : SMS

Møbelproducenter skruer op for optimismen

stol

Tiderne tegner lysere for møbelproducenterne. Det gælder især blandt de mindre selskaber, viser ny brancheanalyse.

I en ny analyse har Berlingske Research analyseret 49 af landets største møbelproducenter, og uanset hvilket nøgletal man kigger på, har branchen klaret sig væsentligt dårligere end for blot to år siden:

I løbet af analyseperioden er branchens samlede bruttofortjeneste faldet fra 2,16 mia. til 1,91 mia., svarende til 12 pct. Det samme gør sig gældende når man kigger på bundlinjen, som er blevet reduceret med to tredjedele. I 2010 var branchens samlede resultat på bundlinjen 196 millioner kroner, mens det bare to år efter var barberet ned til 62 millioner.

Ser man bort fra de fem største aktører, er billedet dog noget anderledes. I dette tilfælde er branchens samlede bruttofortjeneste steget med 12 pct. mens bundlinjen er fordoblet i forhold til for to år siden, og man kan altså sige, at det i høj grad er de store aktører der trækker det samlede billede ned i dyndet.

Et gavnligt forhold for branchen overordnet set er den EU-dom, der faldt i Storbritannien vedrørende salg af kopi-møbler. Storbritannien har tidligere været en hæmsko for producenterne af designmøbler, fordi de er omfattet af nogle andre regler om ophavsrettigheder. Dommen fastslog, at Storbritannien nu skal tilpasse sig de øvrige EU-lande med hensyn til beskyttelse af designrettigheder, hvilket formentlig vil have en positiv afsmittende effekt på de danske møbelproducenter.

Det får du også med i analysen:

  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad
  • Interview med Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien om bl.a. konsolideringer i branchen, konkurrence fra udlandet og forventninger til fremtiden

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

11 Køb adgang til denne artikel
Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM
s

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere