Del : SMS
Berlingske Business

Møbelproducenter skruer op for optimismen

I en ny analyse har Berlingske Research analyseret 49 af landets største møbelproducenter, og uanset hvilket nøgletal man kigger på, har branchen klaret sig væsentligt dårligere end for blot to år siden:

I løbet af analyseperioden er branchens samlede bruttofortjeneste faldet fra 2,16 mia. til 1,91 mia., svarende til 12 pct. Det samme gør sig gældende når man kigger på bundlinjen, som er blevet reduceret med to tredjedele. I 2010 var branchens samlede resultat på bundlinjen 196 millioner kroner, mens det bare to år efter var barberet ned til 62 millioner.

Ser man bort fra de fem største aktører, er billedet dog noget anderledes. I dette tilfælde er branchens samlede bruttofortjeneste steget med 12 pct. mens bundlinjen er fordoblet i forhold til for to år siden, og man kan altså sige, at det i høj grad er de store aktører der trækker det samlede billede ned i dyndet.

Et gavnligt forhold for branchen overordnet set er den EU-dom, der faldt i Storbritannien vedrørende salg af kopi-møbler. Storbritannien har tidligere været en hæmsko for producenterne af designmøbler, fordi de er omfattet af nogle andre regler om ophavsrettigheder. Dommen fastslog, at Storbritannien nu skal tilpasse sig de øvrige EU-lande med hensyn til beskyttelse af designrettigheder, hvilket formentlig vil have en positiv afsmittende effekt på de danske møbelproducenter.

Det får du også med i analysen:

  • Analyse af egenkapitalforrentning, soliditetsgrad og afkastningsgrad
  • Interview med Flemming Larsen, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien om bl.a. konsolideringer i branchen, konkurrence fra udlandet og forventninger til fremtiden

Køb analysen nedenfor og download den direkte fra siden.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen