Del : SMS

Danskerne vil ikke af med DONG

Dong Energi vender skuden
Foto:

Ifølge Gallups undersøgelse, er fire ud af fem danskere uenige eller overvejende uenige i, at det er en god idé at sælge 19 procent af DONG-aktierne til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Den danske stat går med overvejelser om at sælge en større aktiepost i det statsejede energiselskab DONG, til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det har medført en massiv debat i offentligheden, og mange frygter, at den danske stat giver afkald på den bestemmende indflydelse i selskabet. Det har blandt andet fået flere danske pensionsselskaber på banen, med tilbud om at sælge til dem i stedet.

Ifølge en Gallup-undersøgelse er der massiv modstand fra de danske borgere mod at sælge en så stor andel af DONG til udenlandske hænder.

Det får du med undersøgelsen:

Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 år eller over.

Metode: GallupForum (webinterviews)

Stikprøvestørrelse: 1.054 personer

Hovedkonklusioner: 

  • 80 procent er uenig eller overvejende uenig i, at det vil være en god idé, at sælge 19 procent af aktierne i DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.
  • 82 procent er enig eller overvejende enig i, at det ville være bedre hvis det er danske pensionsselskaber der investerer i DONG

  • 78 procent er enig eller overvejende enig i, at det er en berettiget kritik, af at Finansminister, Bjarne Corydon, er blevet kritiseret for at "sælge ud af arvesøllet" til en virksomhed som kun tænker på kortsigtede afkast.

Disse spørgsmål får du svar på:

- Hvor enig eller uenig er du i at DONG bør forblive et statsejet aktieselskab med de ejerforhold der er i dag (dvs. at staten skal indskyde den nødvendige kapital)?

- Regeringen vil sælge 19 procent af det statsejede energiselskab DONG til det amerikanske investeringsfirma Goldman Sachs. Hvor enig eller uenig er du i at det en god ide?

- Hvor enig eller uenig er du i at det vil være bedre hvis det er danske pensionsselskaber der investerer i DONG i stedet for Goldman Sachs?

- Tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen har kaldt salget af DONG ”en katastrofe”• og at det vil koste det danske samfund mange milliarder. Hvor enig eller uenig er du i det?

- Hvor enig eller uenig er du i at staten bør bruge DONG som en brik i den grønne omstilling i stedet for at satse på en børsnotering?

- Staten har en lang række aktieposter i selskaber som er helt eller delvist ejet af det offentlige. Hvor enig eller uenig er du i at det generelt en god idé at sælge ud af de aktier?

- DONG har behov for at få tilført kapital. Mener du at det skal være danskerne/staten der skal indskyde disse ressourcer i DONG eller er det bedre at få private investorer til at indskyde den nødvendige kapital?

- Tror du at et delvist salg af DONG vil føre til højere eller lavere elpriser?

- Finansminister Bjarne Corydon er blevet kritiseret for at sælge ud af ”af arvesølvet” til en virksomhed som kun tænker på kortsigtet afkast. Hvor enig eller uenig er du i at det er en berettiget kritik?

- Hvor enig eller uenig er du i at Socialdemokraterne fører en blå eller borgerlig økonomisk politik?

Du kan købe adgang til rapporten nedenfor

 

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 99 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere