Del : SMS

Analyse af it-sektoren 2013

IT-sektor_billede

It-sektoren er rammes af lav vækst og faldende beskæftigelse. Men it-konsulenterne stormer frem. Det viser ny analyse fra Berlingske Research og eStatistik.

En nøje gennemgang de seneste to årsregnskaber fra de 88 største IT-virksomheder i Danmark viser, at brancheudsnittet på de 88 selskaber generelt er præget af lav vækst, med en stigning i omsætningen på under 2 procent, hvis man sammenligner med øvrige virksomheder i Guld1000 - Danmarks 1.000 største virksomheder målt på omsætning, hvor væksten er næsten 9 procent. Samtidig er der sket et markant fald i beskæftigelsen fra 2010 til 2011 med 1.300 fuldtidsansatte til 56.655  - et fald på 2,3 procent.

Dog er der store udsving i de fem underbranchen, som tilsammen udgør IT-branchen i Guld100-analysen. Teleselskaberne oplever næsten nulvækst og producenter af tele- og kommunikationsudstyr har negativ vækst, mens producenter af computere og forbrugselektronik modsat har en fin vækst på 7 procent.

Det er ikke kun de store IT-virksomheder, som mærkes af lav vækst. Lignende tendens findes i den samlede it-sektor. Det viser beregninger lavet med tal fra Danmarks Statistik (2001-2012), som tegner et billede af en dynamisk IT-sektor, der fortsat ligger foran det øvrige private erhvervsliv, når man ser på iværksætteraktivitet, innovationsgrad og uddannelsesniveau. Kortlægningen viser en forandret IT-sektor, hvor produktivitet, beskæftigelse og værditilvækst er flyttet fra IT-industri og handel til IT-service og konsulentvirksomheder. De store interne brancheforskydninger har haft en markant indvirkning på både omsætning, eksport og beskæftigelse og har især betydet, at delbranchen IT-service og IT-konsulentvirksomhed har haft en solid fremgang siden 2001. IT-service ligger på et markant højere niveau end det øvrige private erhvervsliv, når man ser på udvikling i både omsætning og beskæftigelse og ikke mindst værdiskabelsen.

Den øvrige IT-branche – og især IT-engros og IT-industri – ligger derimod på et lavere niveau end i 2001 og IT-industrien alene har fra 2001 til 2011 tabt over halvdelen af alle beskæftigede, mens omsætningen er faldet markant siden 2006.

Analysen koster 1.495 kroner. Du får en 30 siders analyse i en PDF og detaljerede nøgletal og beregninger i et tilhørende Excel-ark. Arket indeholder regnskabs- og nøgletal samt kontaktoplysninger på samtlige 88 virksomheder.

Analysen bliver opdateret 4-6 gange årligt. Analysen blev senest opdateret den 17. januar 2013.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 990 kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Sæt processerne i automatgear

Interview med Koncernchef, Thomas Honoré, ColumbusVi støder alle på det i vores arbejde. Forretningsprocesser, der ikke helt fungerer, er kedelige eller er omstændige, men ikke desto mindre nødvendige...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere